Elon Musk, Optimus Robotunun Prototipinin Ne Zaman Hazır Olacağını Açıkladı

Elon Musk, Tesla'nın geliştirmekte olduğu optimus robotunun ilk prototipini sergilemeye hazırlanıyor. İşte prototipin gösterileceği tarih!

Elon Musk, Optimus Robotunun Prototipinin Ne Zaman Hazır Olacağını Açıkladı

Elon Musk, Tesla'nın Eylül ayı sonuna kadar çalışan bir prototip insansı robot olan Tesla Optimus'a sahip olmak için çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Daha önce 2023 yılına işaret eden Musk, geliştirme süreci ile ilgili daha fazla detay verdi. Musk geçen ay, 19 Ağustos'ta "birçok harika güncelleme" ile gerçekleşecek "Tesla Yapay Zekâ Günü"nün ikincisini duyurmuştu.

Geçen yıl düzenlenen orijinal "Tesla Yapay Zekâ Günü", şirketin otonom sürüş programına odaklanan bir etkinlikti. Otomobil üreticisi ayrıca Dojo süper bilgisayarını tanıttı ve şimdi Tesla Optimus olarak bilinen "Tesla Bot" insansı robotu için planlarını duyurdu.

2. Yapay Zekâ Günü'nin ilkinden bir yıl sonraki gün düzenlenmesi gerekiyordu ancak Musk bu ayın başlarında Twitter'da etkinliği 30 Eylül'e erteledi. Gecikmenin nedeni ile ilgili olarak CEO Musk, Tesla'nın üzerinde çalıştığı Optimus robotunun prototipiyle ilgili olduğunu belirtti.

Elon Musk, Optimus Robotunun Prototipinin Ne Zaman Hazır Olacağını Açıkladı

Musk, Bir Sonraki Yapay Zekâ Gününe Dair Bilgiler Veriyor

Bugün, Katar Ekonomik Forumu'ndaki bir röportajda Musk, Tesla'nın insansı robotunun çalışan bir prototipine sahip olma yolunda "ilerlediklerini" söyledi:

"Umarım insanlara gösterecek ilginç bir prototipimiz olur. Tesla'da çok yetenekli bir ekibimiz var ve Eylül ayının sonuna kadar prototip bir insansı robotu hazır hâle getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz."

CEO ayrıca Tesla'yı bir otomobil üreticisinden daha fazlası ve daha çok bir "gerçek bir yapay zekâ şirketi" gibi konumlandıracak etkinlik sırasında açıklanacak başka şeylerden de bahsetti:

"Tesla Yapay Zekâ Günü'nde konuşacağımız birkaç heyecan verici şey daha olacak. Bu tür Yapay Zekâ Günü etkinliklerimiz, Tesla'nın bir otomobil şirketinden çok daha fazlası olduğunu ve "gerçek bir yapay zekâ şirketi" olduğumuzu göstermemiz için oldukça önemli."

Yapay zekâ gününde Tesla'nın sinir ağlarını eğiten Dojo süper bilgisayarında güncellemeler yapması ve Tesla'nın yapay zekâsının ilk gerçek dünya uygulaması olan otonom sürüş teknolojisi hakkında daha genel bir güncelleme yapması bekleniyor.

YORUMLAR