Paint Karanlık Mod Görüntüleri Ortaya Çıktı

Windows 11 için geliştirilen Paint karanlık mod özelliğinden ekran görüntüleri ortaya çıktı. Peki, Paint koyu mod seçeneği etkinleştirildiğinde nasıl görünüyor?

Microsoft, Windows 11'de Paint karanlık mod seçeneğini test ediyor. Ekran görüntüleri paylaşılan yeni seçenek, Paint'i özellikle geceleri kullanmayı oldukça kullanışlı hale getiriyor.

Şirket, yeniden ele alınan Paint'i eylül ayında Dev Channel kullanıcıları ile test etmeye başlamıştı. Yeniden tasarlanan Paint, klasik Paint'in daha modern bir hale kavuşmasını sağlıyor. Görünüşe bakılacak olursa da eski Paint kodlarına dayanıyor. Bu nedenle kullanıcı deneyimde çok büyük değişiklikler görmek çok olası değil.

Windows 11 SSD Yavaşlatma Sorunu Çözüme Kavuştu
YAZILIM

Windows 11 SSD Yavaşlatma Sorunu Çözüme Kavuştu

Microsoft tarafından kısa bir süre önce kullanıma sunulan Windows 11, o zamandan bu yana çeşitli hatalarla gündeme geldi.

Yeni Paint uygulamasında öne çıkan bazı farklılıklar arasında yuvarlatılmış köşeler, yeniden ele alınan fırça, modern renk seçici yer alıyor. Düzenlenen uygulama ayrıca Mica desteğine de sahip.

Mica, masaüstü arka planına hâkim tonların Paint ve benzeri uygulamalarda da geçerli olmasını sağlar. Arka plan açık tonlardaysa uygulama da açık tonlarda olur, arka plan koyu tonlardaysa uygulama da koyu tonlarda olur.

Paint Karanlık Mod ile Nasıl Görünüyor?

Paint hala geliştirilme aşamasında ve koyu mod gibi bazı özellikler şu anda mevcut değil. Bununla birlikte Microsoft şu anda söz konusu özellikleri kullanıcılarla buluşturmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Ahmed Walid tarafından paylaşılan ekran görüntülerinden de görülebileceği üzere yeni Paint göz yorucu olmaktan uzak bir tasarıma sahip oluyor.

Paint uygulamasının uzun zamandır üzerinde çalışan karanlık mod desteğine ne zaman kavuşacağı tam olarak bilinmiyor. Microsoft, koyu modu şu anda deneme aşamasında ve geri bildirimlere ya da geliştiricilere bağlı olarak herkese açık olarak sunulmadan önce birçok değişikliğe daha uğrayabilir.

Microsoft, yeni özelliklerin yanı sıra mevcut sorunları da düzeltmeye çalışıyor. Örneğin metin kutularının sinir bozucu bir şekilde hareket etmesine neden olan bir hata kısa bir süre önce düzeltildi.

Insider kullanıcıları, her zamanki gibi Paint uygulamasını 2022'nin başlarında karanlık mod ile test edebilecek. Yeni özellikler, eklemeler ve çeşitli düzeltmeler, birkaç ay içinde de normal sürüme getirilecek. Böylece her kullanıcı, yeni Paint'i deneyimleyebilecek.

Peki, siz Paint karanlık mod özelliği ile ilgili neler düşünüyorsunuz? Sizce nasıl görünüyor? Yeni mod ile ilgili bütün görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından belirtebilirsiniz.

YORUMLAR