PSP, PS3 ve PS Vita Mağazaları Kapatılıyor: Peki Şimdi Ne Olacak?

Bu Yaz mevsiminde PSP, PS3 ve PS Vita mağazaları kapatılıyor. Sony Interactive Entertainment beklenen duyuruyu yaptı.

Geçtiğimiz haftalarda The Gamer tarafından ortaya atılan PSP, PS3 ve PS Vita mağazaları kapatılıyor iddiası sonrasında nihayet resmi açıklama yapıldı. Sony Interactive Entertainment, Yaz mevsiminde düğmeye basılacağını duyurdu. Peki sonrasında ne olacak? Detaylar haberimizde. 

Bildiğiniz gibi Sony Interactive Entertainment cephesi zaman içerisinde dijital mağazalarına odaklı yenilikler yapıyor. Bu bağlamda, geçtiğimiz aylarda internet mağazası üzerinde yaptığı köklü değişik sonucunda kullanıcıları oyun ve diğer içerikleri sadece sahip oldukları konsollar üzerinden almaya yönlendirmişti. Yani mesela bir PS3 oyunu alacaksanız, bunu internet sayfası üzerinden değil de konsolunuzu açtıktan sonra PlayStation mağazasına girerek yapmak durumundasınız. Ne var ki yakın bir zamanda bu da tarihe karışacak. 

PSP, PS3 ve PS Vita Mağazalarının Fişi Çekiliyor 

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz haftalarda The Gamer sitesi tarafından yayınlanan bir rapor ile PSP, PS3 ve PS Vita mağazalarının kapatılacağı iddia edilmişti. Bugün ise Sony Interactive Entertainment resmi açıklamayı yaptı. PSP ve PS3 mağazaları 2 Temmuz 2021, PS Vita mağazası ise 27 Ağustos 2021 tarihinde karanlığa gömülecek. 

Peki bu tarihler geldiğinde ne olacak? PlayStation sitesi üzerinden yapılan detaylı açıklamaya göre bu konsollara sahipseniz, kütüphanenizde bulunan oyunlara ve videolara ve aboneliğiniz devam ettiği sürece de PlayStation Plus oyunlarına erişim hakkınız olacak ve sisteminize indirebileceksiniz. Ayrıca PlayStation Now aboneliğiniz de bu durumdan hiçbir şekilde etkilenmeyecek iken, Cross-Buy içerikleri satın alabilecek ve bu içeriklerin PSP, PS3 ve PS Vita versiyonlarına erişim sağlayabileceksiniz. Ne var ki artık hem dijital video ve oyun hem de oyun içi satın alım yapabilmeniz mümkün olmayacak.  

Eğer mağazaların kapatıldığı dönemde halihazırda PSN cüzdanında para varsa, miktarı fark etmeksizin muhafaza edilecek ve gerektiğinde PlayStation internet mağazası, mobil cihaz uygulaması veya PlayStation 4 ve PlayStation 5 konsolları üzerinden satın alım yapılabileceksiniz. Eğer bu iki konsola da sahip değilseniz ve gelecekte almayı planlamıyorsanız, iade talebinde bulunabileceksiniz. Bu konuyla ilgili daha fazla bilginin yakında paylaşılacağı söyleniyor. 

Daha fazla detay için buradan PlayStation Destek sayfasındaki ilgili sayfaya ulaşabilirsiniz. Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sony Interactive Entertainment PSP, PS3 ve PS Vita mağazalarını kapatmakla iyi bir adım atıyor mu, yoksa tamamıyla yanlış bir karar mı alındı? Düşüncelerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın. 

9 PlayStation Oyunu Ücretsiz Oldu: Hemen İndirin!
OYUN

9 PlayStation Oyunu Ücretsiz Oldu: Hemen İndirin!

Sony Interactive Entertainment, geçtiğimiz hafta içerisinde yaptığı duyuru ile Play At Home programı kapsamında 10 PS4 oyununun ücretsiz olarak kullanıcılara dağıtılacağını duyurmuştu.

YORUMLAR