Reddit Tekrar Halka Arz Olacak: Başvuru Gerçekleştirildi!

Reddit'in halka arz sürecinde ilerleyişi, 2024'e odaklanan yatırımcılar ve kullanıcılar arasında büyük merak konusu. Detaylar geliştikçe beklentiler de artıyor!

Dünyanın en popüler forum sitelerinden biri olan Reddit, uzun zamandır beklenen ancak daha önce tamamlanamayan halka arz sürecine tekrar odaklanarak adım atıyor.

Geçmişte Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na belgeler sunan ve çeşitli yatırım bankalarıyla iletişime geçen Reddit, şimdi halka arz konusunda kararlı bir şekilde ilerliyor.

Reddit Halka Arz Başvurusunu Gerçekleştirdi

Reddit, halka arz başvurusu için doldurduğu S-1 belgesini ve güncel verilere dair son durumu paylaştı. Daha önce halka arz gerçekleştirebileceği bilgisini paylaştığımız ancak bir netlik olmayan durum artık resmileşti.

Şirket, 2023 yılında satışlardan 804 milyon dolar gelir elde etti. Şimdi de Reddit, halka arz başvurusunu nihayet gerçekleştirdi. Başvuru için doldurulan S-1 belgesiyle birlikte güncel veriler de paylaşıldı.

2022 yılında 666,7 milyon dolar gelir elde eden şirket, 2023 yılındaki satışlardan %20 oranında yüksek gelir elde etti. 2023 yılında 90,8 milyon dolar net zarar eden Reddit, bu nokta zararlarını da azalttığını göstermiş oluyor.

Şirketin 2022'deki zararı ise 158,6 milyon dolardı. Paylaşılan belgelerde yer bir diğer bilgi ise Reddit'in 267,5 milyon haftalık aktif kullanıcısı ve 100 binden fazla aktif topluluğu bulunuyor.

Reddit’in Kurucuğu Ortağı: Oyunlar Size Para Ödeyecek
OYUN

Reddit’in Kurucuğu Ortağı: Oyunlar Size Para Ödeyecek

Reddit kurucu ortağı Alexis Ohanian, önümüzdeki 5 yıl içerisinde oyunların yüzde 90’ının Oyna-Kazan şeklindeki oyunlardan oluşacağını söyleyerek, ‘İnsanların yüzde 90'ı harcadıkları zamanın karşılığını layıkıyla almazsa video oyunu oynamayacak’ açıklamasında bulundu.

Halka arz başvurusunu gerçekleştiren şirketin kullanıcılarına halka arzdan hisse alma şansı sunması da dikkat çekiyor. Kaç kullanıcının halka arzdan hisse alacağı bilgisi de henüz paylaşılmadı.

YORUMLAR