Samsung Çalınan Akıllı TV'leri Uzaktan Devre Dışı Bırakıyor

Samsung, aklıı TV'leri uzaktan devre dışı bırakmayla övünüyor. Güney Afrika'daki yağmalamaya Samsung'dan tepki geldi.

Samsung, aklıı TV'lerini uzaktan devre dışı bırakıyor. Koreli şirket, Güney Afrika'daki şiddetli kargaşanın ortasında depolarından yağmalandığını söylediği akıllı TV'leri uzaktan devre dışı bırakmaya başladı. Peki ya teknoloji devi Samsung bunu neden yapıyor?

Günümüzde akıllı cihazlar söz konusu olduğunda, sahip olmak artık eskisi gibi kolay değil.

8 Temmuz'da Güney Afrika'nın eski Devlet Başkanı Jacob Zuma'nın memleketi olan KwaZulu-Natal'da ayaklanma başladı. Alışveriş merkezleri ve diğer işletmeler, yiyecek, elektronik ve diğer malzemeleri çalan çeteler tarafından arandı.

Alev Alan Galaxy A21, Uçağın Tahliye Edilmesine Neden Oldu
TEKNOLOJİ

Alev Alan Galaxy A21, Uçağın Tahliye Edilmesine Neden Oldu

Pazartesi günü New Orleans'tan Seattle'a iniş yapan Alaska Airlines uçağının kabininde bir cep telefonu alev aldı.

Samsung, aklıı TV'leri uzaktan devre dışı bırakmayla övünüyor

Samsung ise bu ayın başında müşterilerine internete bağlı her Samsung TV'yi istedikleri zaman uzaktan devre dışı bırakabileceğini söyledi. Şirketin 6 Ağustos duyurusu, Temmuz ayında Güney Afrika'da belirsiz sayıda TV'nin çalınmasına yanıt olarak geldi ve muhtemelen birçok müşteri Samsung'un TV Blok İşlevini ilk kez duydu.

Bu özellik, Samsung'un "TV ünitelerinin gereksiz yere etkinleştirilip etkinleştirilmediğini" ve "tüm Samsung TV ürünlerine önceden yüklenip yüklenmediğini" uzaktan kontrol etmesine olanak tanıyor. Görünüşe göre yağmalanan TV'ler gereksiz aktivasyon kategorisine giriyor.

Samsung'un TV Block özelliği, internete bağlı bir Samsung TV'nin çalışır durumda olmaması gerektiğine karar verdiği seri numarasına isabet alınırsa, bu televizyonu uzaktan devre dışı bırakılabileceği anlamına geliyor. Ancak bunu yapabilmek için internet bağlantısı gerekiyor ve bunun gerektirdiği müşteri gözetimi, modern akıllı TV'lerin temel bir parçasıdır.

TV Block ile kaç tane TV'yi uzaktan devre dışı bıraktığını belirlemek için Samsung'la iletişime geçildi, ancak henüz şirketten yanıt gelmedi. Yine de şirket kendisiyle gurur duyuyor gibi görünüyor ve daha önce az bilinen yeteneğini Twitter'da paylaşmak için çaba sarf ediyor.

Fakat bu tweete karşı çıkan bazı Samsung kullanıcıları oldu. Paylaşıma yorum yapan bir kullanıcı, "Televizyonumun bağlantısını uzaktan kesebilir misiniz? Kesinlikle bir daha Samsung satın almayacağım ve mevcut televizyonumu da çevrim dışı tutacağım." dedi.

6 Ağustos tarihli açıklamaya göre Samsung'un sunduğu bu teknolojinin amacı, hem Güney Afrika'da hem de sınırlarının ötesinde yasadışı malların satışıyla bağlantılı ikincil pazarların yaratılmasına karşı önlem almaktı. Ancak Samsung'un çöüzümü kullanıcılar için şimdilik acı verici gibi görünüyor.

YORUMLAR