Bir Darbe Daha: Samsung Telefon Üretimini Azaltıyor

Küresel çapta yaşanan ekonomik problemler telefon üreticilerini etkilemeye başladı. Samsung da Apple'ın ardı sıra telefon üretimlerini azaltacağını açıkladı.

Bir Darbe Daha: Samsung Telefon Üretimini Azaltıyor

Yıllardır dünyanın lider akıllı telefon üreticisi Samsung, COVID-19'un neden olduğu tedarik zinciri sorunu ve birçok ülkedeki kronik ekonomik problemler de dâhil olmak üzere çeşitli nedenler yüzünden planladığı kadar akıllı telefon satamadı.

Küresel akıllı telefon gönderileri neredeyse tüm şirketleri etkileyerek azaldığından, Güney Koreli teknoloji devi Samsung adına da işler yolunda gitmiyor. Taiwan Economic Daily'den yeni bir rapor, şirketin gelecek yıl akıllı telefon sevkiyatlarını azaltmayı planladığını iddia ediyor.

Rapora göre Samsung, 2023 yılında akıllı telefon üretimini %13 oranında azaltmayı planlıyor ve bu da kabaca 30 milyon adede tekabül ediyor. Bunun temel nedeni, şirketin planladığı kadar çok akıllı telefon satamaması ve pazarın zayıf talep görmeye devam etmesi nedeniyle akıllı telefon pazarında yaşanan büyük düşüşten kaynaklanıyor.

Bir Darbe Daha: Samsung Telefon Üretimini Azaltıyor

Samsung Telefon Üretimlerini %13 Azaltıyor

Samsung, bu yılın üçüncü çeyreği için bir önceki çeyreğe kıyasla sevkiyatlar açısından pazar payını artırmayı başarırken, şirket yıllık bazda yaklaşık %8 civarında bir düşüş kaydetti.

Piyasada düşüş yaşayan sadece Samsung değil. Japonya merkezli Murata ve Tayvan merkezli Yageo, Tongxin Electic ve Duntai gibi bazı akıllı telefon bileşeni tedarikçilerinin de benzer sorunları paylaştığı belirtiliyor

Sevkiyatlardaki %13 oranındaki bu azalmanın telefon sektörüne etkisinin ne olacağını hep birlikte önümüzdeki yıl göreceğiz.

Stok Sorunu Yaşanabilir: COVID Nedeniyle iPhone Üretimleri %30 Düşüyor
TEKNOLOJİ

Stok Sorunu Yaşanabilir: COVID Nedeniyle iPhone Üretimleri %30 Düşüyor

Foxconn'un büyük bir iPhone fabrikasındaki COVID-19 salgını, üretimi %30'a kadar etkileyebilir ancak montaj ortağı, üretimi sürdürmek için diğer tesisleri kullanmaya çalışıyor.

Bütçe Dostu Samsung Telefonu Geliyor: Samsung Galaxy A14
TEKNOLOJİ

Bütçe Dostu Samsung Telefonu Geliyor: Samsung Galaxy A14

Samsung, yakında yeni bir Galaxy A serisi akıllı telefon piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bu model daha önce de duyurulduğu gibi Galaxy A14 olacak ve bugün telefonun kamera ve pil özellikleri ortaya çıktı.

YORUMLAR