Semptom Göstermeyen Temaslı Kişilere Test Yapılmayacak!

Sağlık Bakanlığı tarafından il sağlık müdürlüklerine genelge gönderildi. Temaslı olup semptom göstermeyenlere test yapılmayacak.

Sağlık Bakanlığı koronavirüs ile mücadelede yeni bir karar aldı. T24'ün aktardığı habere göre, bakanlık 81 ilin sağlık müdürlüğüne gönderdiği genelge ile yeni bir karar aldığını duyurdu. Temaslı olup belirti göstermeyen kişilere koronavirüs testi uygulanmayacak. İşte detaylar.

Temaslı Olup Belirti Göstermeyenlere Test Yapılmayacak!

81 ilin il sağlık müdürlüklerine gönderilen filyasyon çalışmaları konulu genelgede, koronavirüs hastalarıyla temaslı kişilerde semptomları yoksa artık test yapma zorunluluğunun kaldırıldığı bilgisi açıklandı.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kara, tarafından konu hakkında yapılan açıklamaya göre temaslı kişilerle temasın üzerinden geçen 2, 4, 8 ve 12. günlerinde telefon ile aranma yapılacak. Aramalarda belirtiler saptanır ise koronavirüs testi yapılacak.

Sizler verilen karar hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlardan görüşlerinizi bizlerle ve diğer okurlarımız ile paylaşmayı unutmayın! Aşağıda yer alan koronavirüs aşısı ile ilgili haber ilgilinizi çekebilir. Okumak için bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Pfizer'den Son Dakika Aşı Açıklaması! Koronavirüs Aşısı %90 Etkili
Bilim

Pfizer'den Son Dakika Aşı Açıklaması! Koronavirüs Aşısı %90 Etkili

Dünya genelinde milyonlarca kişiyi etkileyen koronavirüs salgını yayılmaya devam ediyor. Hastalık hakkında aşı çalışmaları devam ederken Pfizer tarafından bir açıklama geldi.

Koronavirüs Belirtileri Neler?

Hemen aşağıdaki listede Amerika Birleşik Devletleri Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi tarafından açıklanan en güncel semptomları görebilirsiniz. En yaygın üç semptom ateş, vücut ağrıları ve boğaz ağrısı olmakla birlikte çoğu hastada kuru öksürük de görülüyor. Daha alışılmadık bir şekilde koronavirüs enfeksiyonu tat ve koku alma kaybına yol açabiliyor.

sokaga-cikma-yasaklari-geri-gelebilir

  • Ateş
  • Titreme
  • Öksürük
  • Nefes Darlığı
  • Yorgunluk
  • Kas ve Vücut Ağrısı
  • Baş Ağrısı
  • Tat ya da Koku Kaybı
  • Boğaz Ağrısı
  • Burun Akıntısı ya da Burun Tıkanıklığı
  • Mide Bulantısı ya da Kusma
  • İshal

Bakan Koca'dan Umutlandıran Açıklama: Yakın Zamanda Hayatımızdan Çıkmış Olacak
Bilim

Bakan Koca'dan Umutlandıran Açıklama: Yakın Zamanda Hayatımızdan Çıkmış Olacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından Twitter üzerinden yapılan açıklama sevindirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, maske hakkında umut veren bir açıklama yaptı.

Türkiye Koronavirüs Tablosu 12 Kasım

12 Kasım itibari ile son açıklanan verilere göre, Türkiye'de toplam hasta sayısı 404.894 oldu. Toplam hayatını kaybedenlerin sayısı ise 11.233'e yükseldi. Toplam ağır hasta sayısının 3.230 olduğu duyuruldu. Toplam iyileşen hasta sayısı 346.794 olarak açıklandı.

Koronavirüs yaygın olarak yakın temas ile insanlardan insanlara geçmekte. Virüsten korunmak için insanlarla yakın temasta bulunmamanız ve ellerinizi sık sık yıkamanız önerilmekte. Öksürürken ve hapşururken ağzınızı / burnunuzu kapatmayı unutmayın. Doktorlar aşı için çalışmalarına devam etmekte.

YORUMLAR