Şifre Güvenliği İçin Yapılması Gerekenler

Şifre güvenliği, siber saldırılara karşı alınabilecek önlemlerin başında yer alıyor. Peki, parola güvenliği nasıl sağlanır? İşte merak edilen tüm ayrıntılar!

Şifre güvenliği, dijital dünyada en önemli konulardan bir tanesidir fakat çoğu kişi birden fazla hesapta aynı şifreyi kullanarak hesap güvenliğini riske atıyor. Bir işyerindeki çalışanların yüzde 54'ünün aynı şifreleri birden fazla iş hesabında kullandığını belirten WatchGuard Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Yusuf Evmez, konuya dair önemli açıklamada bulundu.

Şifre Güvenliği Sağlamak İçin Neler Yapılabilir?

Siber saldırılardan korunmak için alınabilecek önlemlerden bir tanesi de parola güvenliğini sağlamaktır. Şirketlerin parola güvenliğine ilişkin yeterli önlem almaması, siber saldırıların zeminini oluşturuyor.

WatchGuard Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Yusuf Evmez, şifre saldırılarına karşı güvenliğini güçlendirmek isteyen şirketler için 5 öneride bulundu.

Güvenliğinizi Test Edin

Şirketlerin şifre saldırılarına karşı açık olup olmadığını anlamanın en iyi yolu siber güvenliklerini test etmekten geçer. Güvenlik problemlerini önlemek için uygun adımlar atmanızı sağlayacak olan bu testler, ortamınızın savunmasız olup olmadığını ve hangi cihazların kimlik bilgilerini paylaştığını ortaya çıkaran bir senaryo oluşturabilmektedir.

Güçlü Şifreler Tercih Edin

Şifrelerin mümkün olduğunca karmaşık olmasını sağlamak oldukça önemlidir. Güvenlik için parolanın en az 12 karakterden oluşması ve içerisinde farklı sayılar, semboller ve harfler yer alması gerekiyor. Parola yönetimi çözümleri kullanmak, güçlü bir parola politikası uygulamanıza yardımcı olabilir.

Çok Faktörlü Koruma (MFA) Kullanın

MFA, oturum açmak için birden fazla kanıt gerektirerek bilgisayar korsanlarının önüne ek engeller koymaya olanak sağlar. Çok faktörlü kimlik doğrulaması, kötü niyetli kişilerin ikinci bir faktöre ihtiyaç duymasını ve çalınan şifreyi tek başına işe yaramaz hale getirmeyi kolaylaştıracaktır.

Hesap Aktivitelerini İzleyin

Bilgisayar korsanlarının birçoğu tespit edilemeyeceğini düşünür. Bir IT ortamı çok fazla etkinlik gerçekleştiğinden, olası bir parola saldırısı kolayca hedefe ulaşabilir. Genel aktiviteyi izlemek, olağandışı miktarda oturum açma girişimini işaretleyerek ve sorunu otomatik olarak güvenlik ekibine ileterek riskleri hızla önlemenize veya etkisiz hale getirmenize olanak tanıyacaktır.

Çalışanlarınızı Saldırılara Karşı Eğitin

Çalışanlar, kurumların en büyük varlıklarından biri olsa da güçlü güvenlik risklerine de sebep olabilmektedir. Dolayısıyla çalışanların hem parola güvenliğinin önemini hem de kimlik bilgilerinin çalınabileceğini anlamaları için düzenli eğitim almalarını sağlamak, saldırılara karşı daha hazırlıklı olmanıza katkıda bulunacaktır.

Kişisel Bilgi Güvenliği Hakkında Endişeliyseniz Bu Uygulamaları Silin
GÜVENLİK

Kişisel Bilgi Güvenliği Hakkında Endişeliyseniz Bu Uygulamaları Silin

Kişisel bilgi güvenliği özellikle Facebook'a bağlı olan WhatsApp Messenger'ın kullanıcılara yeni gizlilik sözleşmesini kabul ettirme girişiminin ardından çok daha dikkat edilen bir konu haline geldi.