PS5 İçin Yeni Yazılım Güncellemesi Çıktı: Neler Sunuyor?

PlayStation 5'in yeni yazılım güncellemesi ile beraber genel konsol deneyimi önemli ölçüde iyileştirildi. İşte güncellemeye dair ayrıntılar!

Japonya merkezli teknoloji devi Sony Interactive Entertainment tarafından 2020 yılında piyasaya sürülen PlayStation 5 (PS5) için düzenli olarak güncellemeler sunulmaya devam ediliyor. Şirket, birtakım iyileştirmeler içeren yeni bir yazılım güncellemesi çıkardı.

PS5'in Yazılım Güncellemesi ile Gelen Yenilikler

Sürüm 9.00 olarak isimlendirilen güncelleme beta sürecinden çıkarak oyunculara sunulmaya başlandı. Bu yazılım güncellemesi, genel konsol deneyiminin doğrudan olumlu yönde etkilenmesini sağlıyor.

PS5 kontrolcüleri DualSense ve DualSense Edge'te yer alan hoparlörün ses seviyesi iyileştirildi. Yapay zekâ makine öğrenimi yardımıyla mikrofon kalitesi artırıldı. Butonlardan ve oyun sesinden gelen arka plan gürültüsünün önemli ölçüde azaltılması da önemli iyileştirmeler arasında yer alıyor.

Sesli sohbet esnasında kontrolcünün mikrofonu kullanılırken sesin daha net olması için güncellenmenin yüklenmesi öneriliyor. Güncelleme bu iyileştirmelerin yanı sıra bazı önemli yenilikler de sunuyor.

Ekran paylaşma özelliği aracılığıyla yapılan yayını tam ekran modunda izleyen oyuncular artık işaret ve emoji tepkilerini kullanarak oyuncu ile etkileşime geçebilecek. Bu kapsamda izleyiciler, oyuncuyu oyun esnasında yönlendirebilecek.

Yeni gelen güncelleme sayesinde PS5 güç göstergesinin parlaklık seviyesi de ayarlanabilir hâle geldi. Sistem kategorisinde konumlanan Parlaklık bölümünden söz konusu ayara ulaşabilirsiniz.

PlayStation 6 Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi
TEKNOLOJİ

PlayStation 6 Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi

2020 yılının Kasım ayında piyasaya sürülen PlayStation 5’in ardından PlayStation 6 da çok merak edilmeye başladı. Resmi olarak henüz duyurulmayan PlayStation 6’nın güçlü özelliklere sahip olması bekleniyor.

YORUMLAR