Spotify'ın Şikayeti Sonuç Verdi: Apple'a 2 Milyar Dolarlık Ceza!

Apple, Avrupa Birliği Komisyonu tarafından ilk kez para cezasına çarptırıldı. AB Komisyonu Apple'ı müzik tarafında tekelcilikle suçladı. İşte detaylar!

Geçtiğimiz haftalarda Financial Times bir haber yayınladı ve Apple'ın, AB Komisyonu tarafından ilk kez para cezasına çarptırılmak üzere olduğunu söyledi. Habere göre, ceza miktarının 500 milyon euro civarında (yaklaşık 538 milyon dolar) olması bekleniyordu.

Yeni gelen habere göre Spotify haklı bulundu ve Apple beklenenin üzerinde bir para cezası aldı. Bu karar, Spotify'ın 2019'da yaptığı resmi şikayetin ardından başlayan davanın bir sonucu oldu.

Avrupa Birliği Komisyonu, Apple'ın Spotify gibi müzik akışı uygulamalarının müşterilere hizmetlerine abone olmanın diğer yollarını anlatmasını ve böylece Apple'ın uygulama içi satın alma komisyonundan kaçınmasını engelleyerek yasadışı davrandığına inanıyor.

Apple'ın App Store Politikası Pahalıya Patladı

Konuyla ilgili yapılan basın açıklamasında AB Komisyonu, Apple'ın müzik akışı uygulaması geliştiricilerinin iOS kullanıcılarını uygulama dışında mevcut alternatif ve daha ucuz müzik abonelik hizmetleri hakkında tam olarak bilgilendirmesini yasakladığını söyledi.

Rekabet politikasından sorumlu Başkan Yardımcısı Margrethe Vestager de: "Apple, on yıl boyunca App Store aracılığıyla müzik akışı uygulamalarının dağıtımı konusunda pazardaki konumunu kötüye kullandı. Bunu, geliştiricilerin tüketicileri Apple ekosistemi dışındaki alternatif, daha ucuz müzik hizmetleri hakkında bilgilendirmesini kısıtlayarak yaptılar. Bu, AB antitröst kurallarına göre yasa dışı olduğundan bugün Apple'a 1,8 milyar Euro'nun üzerinde para cezası verdik." dedi.

Komisyon, cezayı belirlerken "ihlalin süresi ve ciddiyeti" başta olmak üzere Apple'ın toplam cirosu ve piyasa değerinin de dikkate alındığı bilgisini paylaştı. Ek olarak idari prosedür sırasında Apple'ın sunduğu "yanlış bilgiler" de dikkate alındı.

Hangisi Daha İyi: Spotify mı? Apple Music mi?
İNTERNET

Hangisi Daha İyi: Spotify mı? Apple Music mi?

En iyi müzik akışı servisleri arasında yer alan 

YORUMLAR