Spotify'ın Şarkı Öneren Yapay Zekası DJ, 50 Ülkede Daha Kullanıma Sunuldu!

Spotify'ın yeni yapay zekâsı "DJ", şarkı önerileriyle sizinle iletişim kurmaya başlıyor. Özellik bugün itibari ile yeni pazarlarda kullanıma sunulmuş durumda.

Spotify'dan Kişiye Özel DJ! Yapay Zeka Size Şarkı Önerecek

2023 yılında birçok hizmet yapay zekâdan yardım almaya başladı. Microsoft'un yapay zekâ atılımlarından sonra bir adım da müzik yayıncılığının önde gelen isimlerinden biri olan Spotify'dan geldi. Spotify, şarkı önerileri yapan yapay zekâ DJ'i geçtiğimiz aylarda birkaç pazarda kullanıma sundu.

"DJ" olarak adlandırılan yve OpenAI ekibinin geliştirdiği altyapıyı kullanan yapay zekâ, kişisel tercihlerinize uygun olarak size şarkı önerilerinde bulunuyor.

Bugün ise Spotify, DJ'i beta olarak 50 pazarda daha kullanıma sunduğunu doğruladı. Avrupa, Asya ve Afrika'daki belirli pazarların yanı sıra Avustralya ve Yeni Zelanda'daki Premium kullanıcılar artık DJ'e uygulamanın İngilizce sürümünden erişebilecekler.

Spotify'dan Kişiye Özel DJ! Yapay Zeka Size Şarkı Önerecek

Spotify Yapay Zekası DJ Nasıl Çalışıyor?

Tercihlere dayalı şarkı önerme sistemi, hem Spotify hem de Apple Müzik gibi diğer rakip platformlarda uzun süredir bulunuyor. Örneğin Siri'ye "Sevdiğim türde bir müzik çal." dediğinizde Apple Müzik üzerinden tercihlerinize uygun bir radyo listesi oluşturabiliyor ancak Spotify yapay zekâsının en büyük farkı, gerçek bir DJ gibi sizinle sesli iletişim kurmasında yatıyor.

Sonantic tarafından geliştirilen bir yapay zekâ sesini kullanan DJ, insana oldukça benzeyen tonuyla dikkat çekiyor. Bir uygulama olarak girebileceğiniz DJ seansında öncelikle sevdiğiniz müzikler analiz ediliyor. Ayrıca ne dinlemek istediğiniz üzerine sorular ile listenizi hızlı ve kolay cevaplarla oluşturmanız mümkün. Günlük, haftalık veya aylık hit parçaları sizlerle buluşturan kendinize özel DJ'iniz, özgün sesi ve tanıtımlarıyla gerçek bir dans kulübü havasını veriyor.

Şimdilik 50 pazara daha açılan özelliğin açıldığı pazarlar arasında ne yazık ki ülkemiz bulunmuyor. Test süreci bittikten sonra herkese açık sürümünün Türkiye'de kullanılabilir olacağını düşünüyoruz.

Spotify'ın Güncel Abone Sayısı Açıklandı: Zarar Etmeye Devam Ediyor!
İNTERNET

Spotify'ın Güncel Abone Sayısı Açıklandı: Zarar Etmeye Devam Ediyor!

Spotify, yayınladığı son kazanç raporunda şirketin güncel ücretli ve ücretsiz abone sayısını açıklarken, mevcut kâr/zarar durumunu da paylaştı. İşte detaylar!

Peki siz Spotify'ın yeni özelliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.