Spotify Yeni Özelliği ile TikTok'a Rakip Oluyor

Spotify, yeni özelliği ile birlikte TikTok deneyimi sunacak. Popüler dijital müzik platformu Spotify'ın test ettiği özelliğe dair görüntüler gün yüzüne çıktı.

Spotify, yeni özelliği ile popüler sosyal medya platformu TikTok'a rakip olmaya hazırlanıyor. Dijital müzik hizmetinin Discover isimli yeni bir özellik üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Müzik dinleme platformunun TikTok benzeri özelliğine dair merak edilen detaylar haberimizde.

Spotify Yeni Özelliği ile Dikey Müzik Videoları Sunacak

Dünyanın en popüler dijital müzik platformlarından bir tanesi olan Spotify, yeni özellikler üzerinde çalışarak kullanıcı deneyimini iyileştirmeyi hedefliyor. Şirketin Discover isimli bir özelliği test ettiği gün yüzüne çıktı.

2 Aylık Ücretsiz YouTube Premium Fırsatını Kaçırmayın!
İNTERNET

2 Aylık Ücretsiz YouTube Premium Fırsatını Kaçırmayın!

Ücretsiz YouTube Premium kampanyası başladı. Kampanya kapsamında hiçbir ücret ödemeden 2 aylığına premium sürüme sahip olabilirsiniz.

Chris Messina, Spotify uygulamasının gezinme çubuğuna Discover isimli dördüncü bir butonun eklendiğini fark etti. Messina tarafından paylaşılan bilgilere göre popüler dijital müzik hizmeti, dikey müzik videoları sunan yeni bir özelliği test ediyor.

Spotify kullanıcıları, Discover sayfasında yer alan dikey müzik videolarını beğenebilecek ya da kaydırma işlemi ile atlayabilecek. Bu özellik, ilk olarak 2016 yılında kullanıma sunulan ve kısa süre içerisinde tüm dünyada büyük bir popülerliğe sahip olan TikTok isimli sosyal medya uygulamasının özelliğine oldukça benziyor.

Messina, yeni özelliği Spotify iOS uygulamasının beta sürümünde tespit ettiğini açıkladı. Paylaşılan kısa videolar, yeni özelliğin nasıl bir görünüme sahip olacağı hakkında bilgi sahibi olmamıza olanak tanıyor.

Gezinme çubuğundaki yeni butona dokunulduğu takdirde keşfet sayfası açılacak. Açılan sayfada tıpkı TikTok'taki gibi yukarı ve aşağı kaydırma işlemleri yapılabilecek. Müzik videolarını beğenmek için kalp simgesine dokunmak yeterli olacak. Müzik videosu ile ilgili detaylı bilgiye sahip olmak için yatay üç nokta simgesine dokunulması gerekecek.

Yeni özelliği keşfeden Chris Messina, dijital müzik hizmetinin mevcut Canvas formatından yararlanabileceğine yönelik bir tahminde bulundu. 2019 yılında duyurulan Canvas, sanatçıların Spotify uygulamasında müziklerine eşlik eden videolar oluşturabimesine imkan tanır.

Bir Spotfiy sözcüsü, TechCrunch'a yaptığı açıklamada, kullanıcı deneyimini geliştirmek için rutin olarak bir dizi test yaptıklarını söyledi. Dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan Spotify isimli dijital müzik hizmetinin söz konusu özelliği ne zaman kullanıma sunacağı henüz bilinmiyor.

Spotify yeni özelliği ile ilginç bir adım atmaya hazırlanıyor. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR