Steam Dolandırıcıları İş Başında: Helldivers 2 Üzerinden Dolandırıcılık Yapılmaya Çalışıldı!

Steam dolandırıcıları yine iş başında. Bu sefer Helldivers 2 oyunu üzerinden oyuncuların dolandırılmaya çalışması gündem oldu. İşte detaylar!

Steam dolandırıcılarının daha önceden birçok kez popüler oyunlar üzerinden oyuncuları dolandırmaya çalıştığına şahitlik ettik. Bu dolandırıcıların yeni rotası da Helldivers 2 oldu. Oyuncuların sabah Helldivers 2'nin Steam'deki fiyatlarının 12,49 dolar ve 19,99 dolar olarak iki farklı şekilde indirime girmesi sosyal medyada ses getirdi.

Helldivers 2 ile Dolandırıcılık Yapılıyor!

Wario64 isimli kullanıcının X'te yaptığı paylaşımla ses getiren olay kısa sürede gündeme oturdu. Sabah saatlerinde geliştirici ve yayıncı bilgisinden açıklama kısmına kadar tamamen Helldivers 2 ile uyumlu hale gelecek şekilde değşitirilen oyunlar, iki farklı indirim seçeneği ile Steam'de görülmeye başladı.

SteamDB kayıtlarında bu oyunların aslında Figurality ve Whitehole Games tarafından geliştirilen Do Not Smile olduğu ve 4 Kasım 2023'ten beri mağazada satıldığı ortaya çıktı.

Her iki oyununda aynı kişiye ait olmasının ardından bu işin dolandırıcılık olduğu tespit edildi ve her iki oyunun da sayfaları kapatılarak Steam'den kaldırıldı. Dolandırıcılığın bu kadar başarılı bir şekilde planlanmış olması da akıllarda büyük bir soru işareti bıraktı.

Steam Açılmıyor, Çözümü Nedir?
OYUN

Steam Açılmıyor, Çözümü Nedir?

Valve tarafından sunulan popüler dijital oyun platformunun çalışmaması nedeniyle pek çok oyuncu, Steam açılmıyor, çözüm yöntemleri neler sorusunun yanıtını arıyor.

Çünkü yayıncı adına tıklandığı zaman resmi PlayStation PC LLC Steam sayfasına yönlendirme yapılmış. Bu sorunun çözülebilmesi için de Valve'nin güvenlik önlemlerini artırması gerektirerecek.

YORUMLAR