Steam'in Windows 7 ve Windows 8 Desteği Sona Eriyor: Elinizi Çabuk Tutun!

Steam'in Windows 7 ve Windows 8 işletim sistemlerine desteği 1 Ocak 2024 itibari ile artık sonlanıyor.

Steam'in Windows 7 ve Windows 8 Desteği Sonlanıyor mu? Açıklama Geldi!

Windows kullanıcılarının büyük bir çoğunluğu Windows 10 veya Windows 11'e geçişini yaptı. StatCounter'a göre Windows masaüstü kullanıcılarının yaklaşık %95'i işletim sisteminin en son iki sürümünden birini benimsemiş durumda.

Ancak hâlâ bilgisayarlarında Windows 7, Windows 8 ve Windows 8.1 yüklü olan bazı kullanıcılar var. Ne yazık ki bu Windows kullanıcıları için Steam, 1 Ocak 2024 tarihinde bu üç işletim sistemini de desteklemeyi bırakacak.

1 Ocak 2024'te Windows 7, Windows 8 ve Windows 8.1 Desteği Sonlanıyor

Steam'in Windows 7 ve Windows 8 Desteği Sonlanıyor mu? Açıklama Geldi!

Steam geliştiricisi Valve, destek sayfasında "bu işletim sistemlerindeki mevcut Steam İstemcisi kurulumlarının artık güvenlik güncellemeleri de dâhil olmak üzere herhangi bir güncelleme almayacağını" açıklıyor.

Steam uygulamasını Windows 7, 8 veya 8.1'de kullanmaya devam ederseniz, Steam Destek teknik destek sunamayacak ve hatta uygulamanın işlevselliğinin devam edeceği bile garanti edilemiyor.

Valve, Steam'deki temel özelliklerin, Windows'un eski sürümlerinde çalışmayan Google'ın Chrome tarayıcısının gömülü bir sürümüne dayanması nedeniyle bu değişikliğin gerekli olduğunu söylüyor. Ayrıca Steam'in yeni sürümleri yalnızca Windows 10 ve üzeri sürümlerde bulunan güncellemeleri gerektirecek.

Steam, Haftanın En Çok Satan Oyunlarını Açıkladı!
OYUN

Steam, Haftanın En Çok Satan Oyunlarını Açıkladı!

Steam'de haftanın en çok satan oyunları belli oldu. SteamDB tarafından paylaşılan listeye göre Helldivers 2 geçtiğimiz haftanın en çok satan oyunu oldu.

Peki siz bu karar hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR