TÜİK Açıkladı: Şubat Ayında Türkiye'deki İşsizlik Oranı Ne Kadar?

Türkiye İstatistik Kurumu, Şubat ayı işsizlik ve istihdam verilerini açıkladı. Peki Türkiye'nin işsizlik dağılımı nasıl? İşte detaylar!

Son gelişmelerine göre, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Şubat ayına dair işsizlik ve istihdam verilerini açıkladı. Verilere göre Türkiye genelinde işsizlik oranı, bir önceki aya kıyasla 0,3 puan azalarak ve yüzde 8,7 olarak kaydedildi.

TÜİK'in Hanehalkı İşgücü Araştırması'na göre, 15 yaş ve üzeri kişilerde işsiz sayısı Şubat ayında bir önceki aya göre 109 bin kişi azalarak 3 milyon 78 bin kişiye geriledi.

İşsizlik Oranının Cinsiyet ve Yaşa Göre Dağılımı

İşsizlik oranındaki bu artışla birlikte erkeklerde işsizlik oranı yüzde 7,3, kadınlarda ise yüzde 11,3 olarak tahmin ediliyor. Açıklanan veriler geçen senenin aynı ayına oranla 1,3 puan azaldı.

Mevsim etkisinden arındırılmış istihdam oranı yüzde 49,3 olarak gerçekleşirken, istihdam edilenlerin sayısı 32 milyon 423 bin kişiye ulaştı. Bu oran erkeklerde yüzde 66,5, kadınlarda ise yüzde 32,5 oldu.

Ayrıca, genç nüfusta (15-24 yaş grubu) mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı yüzde 15,6 olarak kaydedildi. Bu yaş grubunda erkeklerde işsizlik oranı yüzde 13,4, kadınlarda ise yüzde 19,6 olarak ölçüldü.

İşgücüne katılma oranı yüzde 54 olarak gerçekleşirken, erkeklerde bu oran yüzde 71,7, kadınlarda ise yüzde 36,6 olarak belirlendi. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış haftalık ortalama fiili çalışma süresi ise 43,5 saat olarak kaydedildi.

Çalışma Hayatını Kolaylaştıran En İyi İş Bilgisayarları ve Fiyatları
TEKNOLOJİ

Çalışma Hayatını Kolaylaştıran En İyi İş Bilgisayarları ve Fiyatları

İş hayatında kullanmak için dizüstü bilgisayar satın almak isteyen kişiler için iş bilgisayarı modelleri ve fiyatları listesi hazırladık.

Atıl işgücü oranı ise zamana bağlı eksik istihdam, potansiyel işgücü ve işsizlerden oluşan yüzde 24,5 olarak belirlendi. Zamana bağlı eksik istihdam ve işsizlerin bütünleşik oranı yüzde 16,3 iken işsiz ve potansiyel işgücünün bütünleşik oranının yüzde 17,6 olduğu tahmin ediliyor.

YORUMLAR