Bir Türk Ar-Ge Şirketi, ABD'li Şirkete Satıldı

Türk Ar-Ge şirketi, Amerika Birleşik Devletleri merkezli Orion Innovation'a satıldı. Peki, Ar-Ge şirketi ne kadara satıldı? İşte satın alıma dair detaylar!

Türk Ar-Ge şirketi NetRD, Amerika Birleşik Devletleri merkezli Orion Innovation'a satıldı. Dijital dönüşüm ve ürün geliştirme hizmetleri sunan ABD'li firma, Netaş'ın uluslararası pazarlar için telekomünikasyon çözümleri geliştiren şirketi NetRD'yi bünyesine kattı.

Türk Ar-Ge Şirketi NetRD Ne Kadara Satıldı?

Habertürk'teki habere göre Orion Innovation, ABD, Kanada ve Avustralya gibi birçok uluslararası pazarda büyük ölçekli telekom operatörleri için teknolojiler geliştiren NetRD'yi borçlar dahil 9.2 milyon dolara satın aldı. Bulut, veri ve dijital teknolojiler üzerine dijital dönüşüm projeleri yürüten Orion Innovation, New York, New Jersey, Avrupa ve Avustralya'da yer alan ofislerinin yanı sıra dünya geneline 10 inovasyon merkezine sahip.

Netaş CEO’su Ali Emir Eren, “Dünyanın teknoloji liderlerinden ABD’den böyle bir yatırım almak, ülkemize ve ülkemizin mühendislik gücüne olan güvenin bir göstergesidir. Bugünün dünyasında en önemli gelişmişlik göstergesi olan teknoloji alanında ülkemize böylesi katma değeri yüksek bir yatırımı kazandırdığımız için mutluyuz. Yatırım, Netaş’a olduğu kadar ülkemizin ‘yeni nesil teknoloji geliştiren Türkiye’ algısına da önemli bir katkıdır” ifadelerini kullandı.

Emir Eren, “Ar-Ge yapılanmamız içerisinde; NetRD şirketimiz; ABD, Kanada ve Avustralya gibi pek çok uluslararası pazarda telekom operatörleri için teknolojiler geliştiriyor. Orion Innovation tarafından satın alınan NetRD’nin doğru bir yatırım ile büyüme stratejisini devam ettiriyor olmasından dolayı çok mutluyuz. Bu sayede Türk mühendislerimizin sahip oldukları güçlü yetkinlikleriyle ülkemizi yurtdışında en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyorum" dedi ve şu sözleri söyledi:

"Diğer Ar-Ge yapımız olan Netaş Ar-Ge ile hem yurtiçi hem de yurtdışına bilgi ve iletişim teknolojilerine yönelik çözüm ve ürünler geliştirmeyi sürdüreceğiz. Netaş Ar-Ge çatısı altındaki 600 mühendisimizle bölgede ve Türkiye’de telekom, finans, sağlık, enerji, spor, eğitim, kamu, savunma gibi sektörlerde dijital dönüşüm projelerine, 5G ve ötesi teknoloji geliştirme çalışmalarına ve yurtdışına teknoloji ihraç etmeye devam edeceğiz. Bugüne kadar teknolojiyi kendi ülkemizde üreterek Türkiye’ye 4 milyar dolara yakın tasarruf sağladığımız yerlileştirme çalışmalarımıza da hız vereceğiz."

Netaş firması tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada da şu ifadelere yer verildi:

"Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 5 Mart 2021 tarihli toplantısında Şirketimizin %100 bağlı ortaklığı olan Netaş Bilişim Teknolojileri A.Ş.'nin %100 sermayesine sahip olduğu NetRD Bilgi Teknolojileri ve Telekomünikasyon A.Ş. ("NetRD")'nin paylarının tamamının ABD menşeili Orion Innovation Group içinde yer alan MERA Switzerland AG'ye satışına karar verilmiştir.

NetRD'nin sermayesinin %100'ünü temsil eden 50.000 TL nominal değerli payların tamamının MERA Switzerland A.G.'ye satılmasına ilişkin işlemde işletme değeri 9.200.000 ABD Doları olarak belirlenmiş, hedef net borç değeri düşüldükten sonra NetRD'nin özkaynak değeri 8.000.000 ABD Doları olarak tespit edilmiştir. Kapanış düzeltmeleri yapıldıktan sonra şirket değeri net olarak tespit edilecektir."

ABD'nin Xiaomi'yi Neden Kara Listeye Aldığı Ortaya Çıktı
TEKNOLOJİ

ABD'nin Xiaomi'yi Neden Kara Listeye Aldığı Ortaya Çıktı

ABD Xiaomi'yi neden kara listeye aldı? Geçtiğimiz aylarda ABD yönetimi, dünyanın üçüncü en büyük akıllı telefon üreticisi olan Xiaomi'nin de dahil olduğu Çin ordusuyla bağlantılı şirketler kara listesine dokuz şirketi eklemişti.

YORUMLAR