Türk Dizileri Rekor Kırıyor: Dünya Genelinde Milyonlarca İnsan İzliyor!

Türk dizilerinin dünya genelinde gördüğü ilgi hız kesmeden devam ediyor. Yeni başlayan dizi ile birlikte yapılan açıklamalar dikkat çekti. İşte detaylar!

TRT 1'in yeni dizisi Mehmed: Fetihler Sultanı için düzenlenen Haliç Kongre Merkezi'nde Fahrettin Altun hem dizi özelinde hem de genel olarak Türk dizileri hakkında bazı açıklamalarda bulundu.

Dizinin oldukça büyük bir proje ve ciddi bir yatırım olduğunun altını çizen Altun, bu proje sayesinde Türkiye'nin popüler kültür endüstrisine, kültürel birikimine ve yayıncılık hayatına önemli ölçüde katkı sağlanacağını düşündüğünü söyledi.

Türk Dizileri Dünya Genelinde Bir Üne Sahip

Fahrettin Altun, Mehmed: Fetihler Sultanı dizisi için şu açıklamalarda bulundu: "Dizinin konusu, medeniyetler tarihi açısından, dünya tarihi açısından çok ama çok hayati bir aktörü esas alıyor. Fatih Sultan Mehmet'i ve Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'un fethi başta olmak üzere ortaya koyduğu başarıları gösteriyor ve bunu hikaye ediyor. Bu dizi esas itibarıyla Fatih Sultan Mehmet'in, Osmanlı Devleti'ni kurumsallaştıran, gerçek anlamda bütün unsurlarıyla devlet haline getiren bir hükümdar olduğunu anlatıyor."

Türkiye'deki pek çok dizi gibi bu dizinin de Türkiye markasına oldukça büyük bir katkı sağlayacağına da vurguda bulundu. Aynı zamanda uluslararası pazarda da Türkiye markasını büyütmesi beklenen projenin önemini vurgulayan altun sözlerine şu şekilde devam etti:

"Bu yönüyle de gerçekten bu diziyi çok önemsiyorum. Son 3 yılda küresel alanda Türk dizilerine olan talebin yüzde 183 oranında arttığını mutlulukla görüyoruz. Bugün dünya genelinde bir milyara yakın insan Türk dizilerini izlemektedir ve bu çok kritik bir unsurdur. Gerçekten de bu yönüyle baktığımızda gerçek bir başarıyla karşı karşıyayız. Şunu da söylemek gerekir ki, bu üretimler bizim kültürel sömürü düzenine karşı, küresel emperyalizme karşı, kültürel yozlaştırma girişimlerine karşı bir direniş çabamızdır. Bu yönüyle de gerçekten bu girişimleri çok önemsiyorum."

Dizinin galasına TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı da katılıp konuşmasını yaparken, dizi oyuncuları ve sanat dünyasının önemli isimleri de katılım gerçekleştirdi. Davetliler dizinin ilk bölümünü hep birlikte izlemiş oldu.

Netflix Yapımı Türk Dizileri Listesi
Sinema

Netflix Yapımı Türk Dizileri Listesi

Dünyanın önemli dijital yayın platformları arasında yer alan Netflix, yayın haklarını satın aldığı Türk dizilerinin yanında kendi imzasını taşıyanlarında yapımları da üstleniyor.

YORUMLAR