Türkiye'nin En Hızlı İnternetini Sunan Şirketler Açıklandı!

Speedtest, Türkiye'nin mobil ve sabit internet hızlarında en hızlı internet sağlayıcılarını açıkladı. İşte detaylar!

Türkiye'nin En Hızlı İnternetini Sunan Şirketler Açıklandı

Gerek ülkemizde gerek dünyada hız testi konusunda en doğru sonuçları sağlayan firmalardan biri olan Speedtest, 2023 yılının üçüncü çeyreğine ilişkin Türkiye'deki en hızlı internet sağlayan şirketleri konu aldığı yeni bir rapor yayınladı. Rapora göre ülkemizde en hızlı interneti 2023 yılının üçüncü çeyreğinde mobil platformlarda Turkcell, sabit internetlerde TurkNet sağladı.

Speedtest üzerinden gerçekleştirilen hız testleri kapsamında hazırlanan 2023 yılının üçüncü çeyreğine ilişkin raporlara göre ülkemizde mobil platformlarda en yüksek hızı 57.60 Mbps ile Turkcell sunarken, Turkcell'i 28.56 Mbps ile Türk Telekom takip etti. Üçüncü sırayı ise 19.58 Mbps hız ile Vodafone aldı.

Mobildeki çok sunuculu gecikme süresinin lideri 41 ms ile Türk Telekom oldu. Türk Telekom’u ortalama 44 ms gecikme ile Turkcell takip etti. Vodafone ise 47 ms gecikmeyle sonuncu oldu.

Mobil İnternetin Lideri Turkcell, Sabit İnternetin Lideri TurkNet

Türkiye'nin En Hızlı İnternetini Sunan Şirketler Açıklandı!
Türkiye'nin En Hızlı İnternetini Sunan Şirketler Açıklandı!

Sabit internetlere geçtiğimizde en yüksek hızı sağlayan 64.31 Mbps ile TurkNet olurken, onu 46.66 Mbps ile Turksat Kablo takip etti. Bu iki şirketi ise 38.54 Mbps ile Turkcell, 28.16 Mbps ile Türk Telekom ve 26.40 Mbps ile Vodafone izledi. Sabit internette gecikme verilerinde ise 13 ms ile ilk sırayı TurkNet aldı.

Rapordaki verilere göre Türkiye’de sabit internet için sağlanan ortalama indirme hızı 36.92 Mbps, yükleme hızı ise 8.30 Mbps olarak kaydedildi.

Peki siz hangi operatörden kaç mbps hız kullanıyorsunuz? Aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Taahhütsüz İnternet Paketleri ve Fiyatları - 2024
İNTERNET

Taahhütsüz İnternet Paketleri ve Fiyatları - 2024

Taahhütsüz internet paketleri, istenildiği zaman cayma bedeli ödenmesine gerek kalmadan aboneliğin sonlandırılmasına imkân tanıyor.

YORUMLAR