Yerli Uygulamalarla Engellenen Siber Saldırı Sayısı Açıklandı

Türkiye'de yerli ve milli uygulamalar ile engellenen siber saldırı sayısı açıklandı. İşte Bakan Adil Karaismailoğlu tarafından yapılan açıklamanın detayları!

Akıllı Özetleme Bu içeriği saniyeler içinde ChatGPT ile özetleyin.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yapılan açıklamayla beraber yerli uygulamalarla 2022'de engellenen siber saldırı sayısı belli oldu. Bakan Karaismailoğlu tarafından yapılan açıklamaya dair ayrıntılar haberimizde.

2022'de Engellenen Siber Saldırı Sayısı Belli Oldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, siber saldırılara dair oldukça önemli bir açıklamada bulundu. Bakan Karaismailoğlu, yaptığı yazılı açıklamada 2022 yılında yerli ve milli uygulamalarla 138 bin 445 adet siber saldırının engellendiğini duyurdu.

Son 6 yıllık dönemde engellenen siber saldırı sayısının 664 bin 263'e ulaştığını ifade eden Bakan Adil Karaismailoğlu, 2022 yılı içerisinde USOM çalışmaları kapsamında tespit edilen 72 bin 226 adet zararlı bağlantının erişiminin engellendiğini açıkladı.

Bakan Karaismailoğlu, "Ayrıca, yine bu yıl içinde kurum ve kuruluşlara yönelik önlemler alınması için 14 bin 833 adet siber güvenlik bildirimde bulunuldu. Saldırılar, operatörler tarafından dağıtık servis dışı bırakma (DDoS), oltalama (Phishing) ve spam olarak gerçekleşti" sözlerini kullandı.

2013 yılında kurumsal Siber Olaylara Müdahale Ekibi'nin (SOME) kurulduğunu ifade eden Bakan Karaismailoğlu, SOME bünyesinde 2 bin 125 kişinin görev yaptığını söyledi. Ayrıca Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) ile SOME'ler arasında uyarı, güvenlik ve alarm bildirimlerini paylaşmak için SOME İletişim Platformu'nun (SİP) geliştirildiğini ifade etti.

Siber güvenlik konusunda ciddi önlemler aldıklarını belirten Bakan Karaismailoğlu, "Yerli ve milli uygulamalarla sınır kapılarımız gibi siber kapılarımızdaki güvenliğimizi de sağlıyoruz. Siber kapılardaki güvenlik de en az sınır kapılarımız kadar önemli" sözlerine yer verdi.

Yeni Kötü Amaçlı Yazılım Keşfedildi: Uzaktan Kontrol Sağlıyor!
GÜVENLİK

Yeni Kötü Amaçlı Yazılım Keşfedildi: Uzaktan Kontrol Sağlıyor!

Hook olarak adlandırılan yeni kötü amaçlı yazılım tespit edildi. İşte bilgisayarlara ve mobil cihazlara uzaktan erişim sağlayan zararlı yazılıma dair detaylar!

Tamindir'i Google'da takip et Tamindir'i Google'da takip et

Teknoloji Editörü

Anıl Özünaldım, 2019’dan bu yana teknoloji yayıncılığı alanında içerik üreten deneyimli bir editördür. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi’nde Basın-Yayıncılık ile Halkla İlişkiler eğitimi alan Özünaldım, iletişim alanındaki akademik birikimini teknoloji dünyasına duyduğu ilgiyle birleştiriyor. Başta akıllı telefonlar ve mobil teknolojiler olmak üzere bilgisayar donımları, oyunlar ve tüketici elektroniği üzerine içerikler hazırlıyor. Yeni çıkan cihazların teknik özelliklerini, performansını, fiyatlandırmasını ve günlük kullanımda sunduğu avantajları yakından takip ediyor. Telefon karşılaştırmaları, satın alma rehberleri, oyun performansı değerlendirmeleri ve güncel teknoloji haberlerinde teknik verileri farklı kullanıcı ihtiyaçlarıyla birlikte ele alıyor. İçeriklerini hazırlarken karmaşık teknik konuları sade ve anlaşılır bir dille aktararak okuyucuların teknoloji ürünleri hakkında daha bilinçli kararlar vermesine yardımcı olmayı amaçlıyor.