Yeni Kötü Amaçlı Yazılım Keşfedildi: Uzaktan Kontrol Sağlıyor!

Hook olarak adlandırılan yeni kötü amaçlı yazılım tespit edildi. İşte bilgisayarlara ve mobil cihazlara uzaktan erişim sağlayan zararlı yazılıma dair detaylar!

Araştırmacılar, Hook isimli yeni kötü amaçlı yazılım tespit etti. Bilgisayar korsanına uzaktan kontrol imkânı sunan kötü amaçlı yazılımın hedeflediği ülkeler arasında Türkiye de yer alıyor. Konuya dair detaylar haberimizde.

Yeni Kötü Amaçlı Yazılım Hook Uzaktan Kontrol Sağlıyor

Dijital dünyada kötü amaçlı yazılımların sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Bununla beraber internette güvenli bir şekilde gezinmek daha zor bir hâl alıyor. Kötü amaçlı yazılımlarla ilgili yeni bir gelişme yaşandı ve Hook isimli yeni bir zararlı yazılım tespit edildi.

Paylaşılan rapora göre Virtual Network Computing'i (VNC) kullanan Hook, bulaştığı bilgisayara veya mobil cihaza uzaktan erişilmesine imkân tanıyor. Bu, çok büyük bir tehlikeyi beraberinde getiriyor. Bilgisayar kullanıcıları, kurbanların cihazları üzerinde çeşitli işlemler yapabilir.

Hook'u yaratan aynı hacker grubu, bankacılık truva atı Ermac'tan da sorumlu. ThreatFabric'te çalışan analistler, Hook ve Ermac arasında çeşitli benzerlikler olduğunu ortaya çıkardı. Hacker grubu, Hook'un sıfırdan yazıldığını iddia ediyor fakat kötü amaçlı yazılımı inceleyen araştırmacılar, bunun pek olası olmadığını gözlemledi.

Kullanıcıların güvenliğini önemli ölçüde riske atan Hook isimli kötü amaçlı yazılımın hedeflediği ülkelerin listesi de paylaşıldı. Listede Amerika Birleşik Devletleri, İspanya, Avustralya, Polanya, Kanada, Türkiye, Birleşik Krallık, Fransa, İtalya ve Portekiz yer alıyor.

En İyi Antivirüs Programları
GÜVENLİK

En İyi Antivirüs Programları

En İyi Antivirüs Programları - İnternet gündelik yaşantımızın vazgeçilmez bir parçası olsa da, bu devasa ağın içerisinde her zaman iyi niyetli içerikler ile karşılaşmıyoruz.

Yeni Bir Mail Dolandırıcılık Yöntemi Keşfedildi: Bu Maillere Dikkat!
İNTERNET

Yeni Bir Mail Dolandırıcılık Yöntemi Keşfedildi: Bu Maillere Dikkat!

Uzmanlar, yeni bir kimlik avı dolandırıcılığının kullanıcıları dolandırmak için boş resimler kullandığını ve bunun farkına bile varamayabileceğinizi iddia ediyor.

YORUMLAR