Twitch Yeni Güncellemelerini Duyurdu: Hikâye Özelliği Geldi!

Twitch yeni güncellemelerini duyurdu. Artık 'Twitch Hikâyeler' tüm kullanıcılara açık. Peki bu özellik ne işe yarayacak? İşte ayrıntılar!

Hatırlarsanız geçtiğimiz aylarda TwitchCon Paris etkinliğinde canlı yayın platformuna gelecek yeni özellikler tanıtılmıştı. Kullanıcılar merakla yeni özellikleri beklerken bugün yeni bir duyuru yapıldı.

Twitch, içerik üreticilerine canlı yayın dışında takipçilerine ulaşmalarını sağlayan hikâye özelliğini nihayet kullanıma sundu. Twitch Topluluk Kuralları kapsamında kullanılacak özelliğin detaylarını açıkladı.

48 Saat Sonra Kaybolacak!

Takip Ediliyor sayfasının üst kısmında görünecek Twitch Hikâyeleri, yayıncıların canlı yayınlar dışında da takipçileriyle iletişimde olmasını sağlayacak. Instagram'dakinden farklı olarak Twitch'teki hikâyeler 48 saat sonra kaybolacak.

İçerik üreticileri canlı yayın saatleriyle ilgli değişikliklerini, yayın ile ilgili bilgi aktarımlarını ve anlık bildirimlerini hikâyelerinde paylaşarak takipçileriyle kopukluk yaşamadan iletişimde kalacak.

Bugünden itibaren mobil üzerinden kullanıma açılan özellikle ilgili Twitch'ten şöyle bir açıklama geldi:

“Bu yeni özelliğimiz sayesinde canlı yayında değilken bile topluluğunuz ile bağlantıda kalabileceksiniz. Hikâyeleri Twitch deneyiminin bir parçası haline getirerek, 48 saat sonra kaldırılacak bu kısa gönderiler aracılığıyla topluluğunuza doğrudan Twitch üzerinden ulaşmanızı kolaylaştırıyoruz. Evet, Twitch’te sadık bir topluluk kurdunuz ve takipçileriniz sizi diğer platformlarda da takip ediyorlar. Ama sizin de daha önceden söylediğiniz gibi, bu iletişimi birden fazla hizmet üzerinden kurmaya çalışmak erişiminizi sınırlıyor ve Twitch’teki ortak deneyimlerinizi nispeten zayıflatıyor. İşte Twitch Hikâyeleri bu açıdan çok önemli çünkü mobil cihazınızı kullanarak her gün Twitch topluluğunuz için, platform değiştirmeden, hızlıca içerikler oluşturmanızı ve paylaşmanızı mümkün hale getiriyor.

Yeni bir Hikâye oluşturduğunuzda anlık bildirimler ile takipçilerinize haber verilecek. İzleyiciler ne sıklıkta bilgilendirileceklerini kontrol edebilmeleri için, Hikâyelere özel bildirim ayarları da ekledik. İlk başta Hikâyeler 48 saat boyunca görünür olacak, çünkü takipçilerinizin her bir gönderiyi görecek daha fazla zamanı olsun istiyoruz. İzleyiciler, sizin Hikâyelerinizi, takip ettikleri diğer yayıncıların Hikâyeleri ile yan yana görecekleri için sık sık Hikâye atarak göz önünde olun ve yayınlar arasında topluluğunuzla teması canlı tutun. Twitch’teki toplulukların ne kadar birbirine bağlı olduğunu ve etkileşimi sevdiğini biliyoruz. Bu yüzden, Hikâyelere Twitch’te hepimizin görmeyi sevdiği ifadeler ile tepki vererek destek olma imkanı sunduk. Kaldırılan Hikâyeler de dahil olmak üzere her Hikâyede toplam izlenme ve tepki sayıları olacak ve bunlarla, topluluğunuzu en çok etkileyen Hikâyeleri görebileceksiniz.” 

Twitch'ten Yeni Özellik: Yasaklı Kullanıcılara Özel Yaptırımlar Geliyor!
TEKNOLOJİ

Twitch'ten Yeni Özellik: Yasaklı Kullanıcılara Özel Yaptırımlar Geliyor!

Twitch sonunda beklenen özelliğini kullanıcılara sunuyor. İşte yayıncıları oldukça mutlu edecek o yeni özellik ve tüm detayları!

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı aşağıdaki bölümden bizimle paylaşabilirsiniz.