Twitter AB Dezenformasyon Kodu'ndan Çekildi

Regülasyonlarla başı belada olan Twitter, yine ,ilginç bir hamleye imza atarak Avrupa Birliği Dezeformasyon Kodu'nda çekildi. Detaylar haberimizde!

Twitter AB Dezenformasyon Kodu'ndan Çekildi

Son aylarda adı sıklıkla dezenformasyonla anılan Twitter, yine skandal bir karara imza attı. Sosyal medya platformu, 2022 Haziran'da yürürlüğe giren Avrupa Birliği Dezenformasyon Kodu'ndan çekildi.

Twitter'ın çekilme kararı, AB Komisyonu İç Pazardan Sorumlu Üyesi Thierry Breton tarafından duyuruldu. Peki, bu karar ne anlama geliyor?

Twitter AB Dezenformasyon Kodu'ndan Çekildi

"Sorumluluklarından Kaçabilirsin Ama Saklanamazsın!"

Avrupa Birliği tarafından hazırlanan ve 2022 Haziran tarihinde yürürlüğe giren kod, sosyal medya platformlarında yayılan sahte haberlerin engellenmesi, dezenformasyonla mücadele ve bot hesapların yayılmasının engellenmesini içeriyor.

Dünyanın önde gelen sosyal medya platformu sahipleri Meta, Google, Microsoft ve Twitch, çoktan anlaşmaya imza atmış durumda. Aslında Twitter da anlaşmanın taraflarından biriydi. Ancak yakın zamanda çekilme kararı verildi.

Henüz konuya ilişkin Twitter'dan bir açıklama gelmezken Thierry Breton, yaptığı paylaşımda, "Yükümlülükler devam ediyor. Kaçabilirsi ama saklanamazsın. Ekiplerimiz uygulama için hazır olacak." dedi.

Koda katılmak tamamen gönüllü olsa da Avrupa Birliği, anlaşmada kalmanın Digital Servie Act (DSA) uyumluluğu sağlayacağını açıkladı. Eğer Twitter DSA şartlarını ihlal ederse küresel yıllık cirosunun %10'una kadar ceza ödemek zorunda kalabilir.

Twitter, Türkiye'ye Neden Erişim Kısıtlaması Uyguladığını Açıkladı!
SOSYAL MEDYA

Twitter, Türkiye'ye Neden Erişim Kısıtlaması Uyguladığını Açıkladı!

Twitter, ülkemizdeki cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde hükûmetin talebi üzerine Türkiye'deki bazı tweetlere erişimi kısıtladığını açıkladı ve eleştirilere maruz kaldı.

Twitter'dan Şok Hamle: Microsoft'a Dava Açıyor!
SOSYAL MEDYA

Twitter'dan Şok Hamle: Microsoft'a Dava Açıyor!

Elon Musk'ın kişisel avukatı Alex Spiro'nun Microsoft'a Twitter API'sini "yetkisiz kullanımlar ve amaçlar için" kullanmakla suçlayan bir mektup gönderdiği bildirildi.

YORUMLAR