Twitter Dislike Butonunu Test Ediyor

Popüler sosyal medya platformu Twitter, dislike butonunu test etmeye başladı. Şirket, dislike seçeneğini bazı iOS kullanıcılarına sundu. İşte tüm detaylar!

Twitter dislike butonu üzerinde çalışıyor. Dünya genelinde milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılan sosyal medya hizmeti Twitter, tıpkı YouTube gibi dislike tuşunu platforma entegre etmek için kollarını sıvadı.

Twitter Dislike Butonu Ne Zaman Kullanıma Sunulacak?

Popüler sosyal medya hizmetinin geçtiğimiz aylarda dislike butonu üzerinde çalıştığı iddia edilmişti fakat şirketten resmi bir açıklama gelmemişti. Twitter Support hesabı üzerinden dislike butonunun test edildiği resmen açıklandı.

Şirket tarafından aktarılan bilgilere göre yeni özellik bazı iOS kullanıcılarının kullanımına sunuldu. Özelliğe erişebilen iOS kullanıcıları tweetlerde beğenmek, yorum yapmak, retweet etmek seçeneklerinin yanı sıra yeni bir seçenek görebilir.

Twitter tarafından paylaşılan görsele baktığımızda dislike butonunda tıpkı YouTube'daki gibi aşağı başparmak işareti tercih edilmiş. Bununla birlikte kalp şeklinde olan beğenmek işaretinin ikonu da değiştirilmiş. Yeni özellik kullanıma sunulduğu takdirde beğenmek işareti yukarı başparmak işareti olacak.

Dislike sayılarının tweetlerin sıralamasına bir etki etmeyeceği belirtildi. Yeni özelliğin tüm kullanıcıların kullanımına ne zaman sunulacağı henüz belli değil. Dislike butonunun platforma hiç eklenmeme ihtimalinin de yer aldığını belirtelim. Yani test sürecinin ardından kullanıcılardan olumsuz geri bildirimler geldiği takdirde dislike butonu platforma eklenmeyecektir.

Twitter Sesli Tweetler İçin Altyazı Özelliğini Kullanıma Sundu

Dünya genelinde milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılan sosyal medya hizmeti, geçtiğimiz yılın haziran ayında iOS işletim sistemine sahip olan cihazlar için sesli tweet özelliğini kullanıma sunmuştu. Bu özellik ile bilrikte kullanıcılar ses kaydı oluşturarak tweet atabilmesi mümkün hale gelmişti.

Popüler sosyal medya platformu, geçtiğimiz günlerde sesli tweetlerin kullanımını iyileştirmek için yeni bir özelliği kullanıma sunmuştu. Şirket, sosyal ağ üzerinden yaptığı duyuru ile birlikte sesli tweetler için alt yazı özelliğini kullanıma sunduğunu açıklamıştı.

Kullanıcıların geri bildirimlerini dikkate alan Twitter, alt yazı özelliğini geliştirdi ve kullanıma sundu. Alt yazı özelliği şu anda Türkçe, İngilizce, Japonca, İspanyolca, Portekizce, Arapça, Hintçe, Fransızca, Endonezyaca, Korece ve İtalyanca dillerini destekliyor.

Popüler sosyal medya platformunda test edilen dislike butonu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Twitter'a beğenmeme butonu eklenmeli mi? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR