Twitter Sesli Tweetler İçin Beklenen Özelliği Kullanıma Sundu

Twitter, sesli tweetler ile ilgili oldukça önemli bir özelliği kullanıma sundu. Yeni özellik sayesinde kullanıcılar sesli tweetleri dinlemek zorunda kalmayacak.

Twitter, sesli tweetlere yeni bir özellik eklediğini duyurdu. Popüler sosyal medya platformuna gelen yeni özellik, kullanıcı deneyimini önemli ölçüde üst seviyeye taşıyacak. Konuya ilişkin merak edilen tüm detaylar haberimizde.

Dünya genelinde milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılan sosyal medya hizmeti, geçtiğimiz yılın haziran ayında iOS işletim sistemine sahip olan cihazlar için sesli tweet özelliğini kullanıma sunmuştu. Bu özellik ile bilrikte kullanıcılar ses kaydı oluşturarak tweet atabilmesi mümkün hale gelmişti.

Clubhouse Özel Mesajlaşma Özelliği Aldı
SOSYAL MEDYA

Clubhouse Özel Mesajlaşma Özelliği Aldı

Clubhouse, özel mesajlaşma özelliği ile kullanıcıların yazı tabanlı iletişim kurabilmesine de olanak tanıyacak. Kullanıcılar, Backchannel olarak isimlendirilen yeni özellik sayesinde diğer kullanıcılara özel mesaj gönderebilecek.

Twitter Sesli Tweetlerde Alt Yazı Nasıl Açılır?

Popüler sosyal medya platformu, sesli tweetlerin kullanımını iyileştirmek için yeni bir özelliği kullanıma sundu. Şirket, sosyal ağ üzerinden yaptığı duyuru ile birlikte sesli tweetler için alt yazı özelliğini kullanıma sunduğunu açıkladı.

Kullanıcıların geri bildirimlerini dikkate alan Twitter, alt yazı özelliğini geliştirdi ve kullanıma sundu. Alt yazı özelliği şu anda Türkçe, İngilizce, Japonca, İspanyolca, Portekizce, Arapça, Hintçe, Fransızca, Endonezyaca, Korece ve İtalyanca dillerini destekliyor.

Yeni özellik ile beraber artık sesli tweet paylaşıldığı takdirde otomatik olarak alt yazı oluşturulacak. Tweet penceresinin sağ üst kısmında yer alan "CC" butonuna tıkladığınızda alt yazı özelliğini aktif edebilir ve ses kaydında hangi ifadelerin yer aldığını görebilirsiniz. Alt yazı, yalnızca yeni oluşturulan sesli tweetlerde görünüyor. Yani eski sesli tweetlerde alt yazı desteğine erişemezsiniz.

Twitter'a Sesli Mesajlar Özelliği Geldi

Twitter, geçtiğimiz aylarda Türkiye dahil olmak üzere birçok ülkede ülkede sesli mesajlar özelliğini kullanıma sunmuştu. Kullanıcılar yeni özellik sayesinde kendilerini hızlı bir şekilde ifade edebiliyor.

Direkt Mesaj üzerinden bir sohbet penceresi açtıktan sonra hızlı ve pratik bir şekilde sesli mesaj gönderebilirsiniz. Oluşturduğunuz ses kaydını göndermeden önce dinleyebilirsiniz. Ses kaydını beğenmediğiniz takdirde "İptal" butonuna dokunabilirsiniz.

Ses kaydını dinledikten sonra "Gönder" butonuna dokunarak gönderme işlemini tamamlayabilirsiniz. Her kayıt için 140 saniyelik bir sınırın yer aldığını belirtelim. Sesli mesajlar özelliği Android ve iOS işletim sistemine sahip cihazlar üzerinden gönderilebiliyor.

Alt yazı özelliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Popüler sosyal medya platformuna yeni gelen özellik ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR