Uluslararası Uzay İstasyonu Güneş'in Önünden Geçerken Fotoğraflandı

Uluslararası Uzay İstasyonu Güneş'in önünden geçerken NASA fotoğrafçısı tarafından birkaç harika an yakalandı. Yakalanan fotoğraflar birleştirilip paylaşıldı.

NASA (Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi) fotoğrafçısı Joel Kowsky, cuma günü Uluslararası Uzay İstasyonu Güneş'in önünden geçerken birkaç önemli kare yakaladı ve bunları birleştirerek harika bir görüntü elde etti.

Paylaşılan görüntülere bakılacak olduğunda ISS, parlak turuncu bir renge sahip yıldızın üzerinde yavaş yavaş kayan küçük bir cisim olarak görülüyor. NASA, pazartesi günü yaptığı açıklamada yedi kareden oluşan birleştirilmiş görüntünün yedi kişilik mürettebatın olduğu ISS'nin Güneş'in önünden saniyede yaklaşık 5 mil hızla geçerken onu bir silüet gibi gösterdiğini söyledi.

Geçişleri fotoğraflamak oldukça zor olabilir. Bu gibi geçişler inanılmaz derece hızlı olur ve fotoğraflar birleştirildiğinde herhangi bir kusurlu tarafının görülmemesi için zamanlama, kamera ve hava koşulları gibi ayrıntıları dikkate almak gerekir. Kowsky'ın yakaladığı kareler ise onun hem doğru zamanı yakalama hem de kamerayı doğru bir şekilde yönetmede oldukça başarılı olduğunu gösteriyor.

Dünyanın Merakla Beklediği UFO Raporu Paylaşıldı
Bilim

Dünyanın Merakla Beklediği UFO Raporu Paylaşıldı

UFO raporu, Amerika Birleşik Devletleri Ulusal İstihbarat Direktörlüğü tarafından yayımlandı. İlk ortaya çıkmasından bu yana dünyanın meraklanmasına yol açan, sosyal medyada gündem haline gelen ve en çok konuşulan konularından birine dönüşen UFO görüntülerine ilişkin raporda birbirinden farklı olasılıklar yer aldı.

Uluslararası Uzay İstasyonu Güneş'in Önünden Nasıl Geçiyor?

NASA, uzay istasyonunun Güneş'in önünden geçtiği anda çekilen fotoğrafları birleştirerek bir GIF elde etti ve bunu "nasahqphoto" kullanıcı adına sahip Twitter hesabı üzerinden yayımladı. Aşağıdaki tweete göz atarak ISS'nin yıldızın önünden nasıl geçtiğine dair fikir sahibi olabilirsiniz.

Bu, NASA Astronotu Shane Kimbrough ve Avrupa Uzay Ajansı Astronotu Thomas Pesquet'ten sonra gerçekleştirilen ilk geçişti. ISS ayrıca daha önce Ay'ın önünden de geçmişti. Bu geçiş de tıpkı Güneş'in önünden geçmesi gibi kayıt altına alınmış, insanlarla paylaşılmıştı. Geçtiğimiz yıllarda paylaşılan bu görüntüyü ise aşağıdaki tweetten inceleyebilirsiniz.

Çin'in Uzay Aracı Zhurong Mars'ın Sesini Kaydetti

Çin'in Zhurong isimli gezginin Kızıl Gezegen'de attığı adımların arkasından CNSA (Çin Ulusal Uzay İdaresi) gezegenin kaydettiği sesini paylaştı. Daha önce NASA'nın uzay aracı sayesinde duyulan ses gibi bu ses kaydı da oldukça uğultulu geliyor. CNSA'nın paylaştığı videoda genellikle tekerlek sesi gibi sesler yer alıyor. Sesin uğultulu olması, Mars'ın atmosferinden kaynaklanıyor.

Kızıl Gezegen'in atmosferi, NASA'nın paylaştığı ses kayıtlarından da hatırlanabileceği üzere ses kayıtlarını bozabiliyor. Uzay ajansının paylaşmış olduğu sesler bu nedenle tam olarak net sayılmayabilir.

YORUMLAR