Mivento'da Veri İhlali Yaşandı: Birden Fazla Şirket Etkilendi!

Mivento'da veri ihlali yaşandı. Vodafone, Toyota ve Vestel dahil birçok şirketin etkilendiği veri ihlalinden çok sayıda çalışanın verileri sızdı.

Şirketlere CRM ve Satış Kanalı Sadakati Yönetimi çözümleri sunan Mivento, veri ihlali ile gündeme geldi. Yaşanan ihlalden Vestel, Vodafone, Toyota ve daha birçok şirket etkilendi. Bu nedenden dolayı binlerce çalışanın verileri sızdı.

Mivento, Veri İhlali ile Karşı Karşıya Kaldı

Gazete Duvar'daki habere göre Mivento şirketi siber saldırıya uğradı. Veri ihlalinden Vestel, Vodafone, Toyota, Geberit Tesisat, Scneider Elektrik, Mais, Çelik Motor ve Anadolu Isuzu şirketleri etkilendi. KVKK tarafından yapılan açıklamada veri ihlalinden etkilenen kişi sayısının 7.560 olduğu belirtildi.

Vestel Ticaret A.Ş. tarafından Kuruma gönderilen veri ihlali bildiriminde şu ifadelere yer verildi:

 "İhlalin veri sorumlusunun bayi çalışanları için hediye/promosyon uygulamalarının yönetildiği bir alt yapı hizmetinin sağlanması konusunda hizmet satın aldığı Mivento Bilişim Hizmetleri ve Ticaret Anonim Şirketine ait bir sunucuya siber saldırı olması şeklinde gerçekleştiği,

İhlalin 24.05.2023 tarihinde başladığı ve ihlalden Mivento Bilişim Hizmetleri ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından 12.07.2023 tarihinde gönderilen bildirim ile haberdar olunduğu,

İhlalden çalışanlara ait “TCKN, ad, soyadı, e-posta ve telefon numarası” verilerinin etkilendiği, İhlalden etkilenen kişi sayısının 7560 ve kayıt sayısının 30183 olduğu,

İlgili kişilerin [email protected] adresinden bilgi talep edebileceği ifade edilmiştir.

Konuya ilişkin inceleme devam etmekle birlikte, Kişisel Verileri Koruma Kurulunun 27.07.2023 tarih ve 2023/1297 sayılı Kararı ile söz konusu veri ihlali bildiriminin Kurumun internet sayfasında ilan edilmesine karar verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Rekabet Kurumundan Trendyol'a Dev Para Cezası!
Yaşam

Rekabet Kurumundan Trendyol'a Dev Para Cezası!

Rekabet Kurumu, Türkiye'nin en popüler e-ticaret platformlarından biri olan Trendyol'a Eylül 2021'de başlatılan bir soruşturma sonucunda para cezası verildiğini açıkladı.

Gerçekleşen veri ihlali hakkında ne düşünüyorsunuz? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR