Volvo'nun Elektrikli Otomobilleri Ucuzluyor!

Elektrikli otomobiller giderek yaygınlaşıyor olsa da oldukça maliyetliler ancak Volvo'nun planlamasına göre elektrikli otomobiller büyük ölçüde ucuzlayacak.

Volvo'nun Elektrikli Otomobilleri Ucuzluyor!

Elektrikli otomobiller pek çok açıdan verim sağlamasının yanı sıra aynı zamanda çevre dostu ancak bu otomobillere ulaşım sanıldığı kadar kolay değil. Gerek ülkemizde gerekse Dünya da elektrikli otomobiller normalin üzerinde fiyatlara sahip ancak Volvo'ya göre gelecekte bu durum değişecek.

Volvo şu anda şirket içi planlamasında 2030 yılına kadar yalnızca elektrikli otomobillere geçme yasasına uyma konusunda emin adımlarla ilerliyor. Şu anda karbon emisyonu azaltmak adına içten yanmalı motor üretimini bırakan Volvo, gelecek 8 yıl için elektrikli otomobil planlamasında önemli yol kat etti.

Volvo'nun Elektrikli Otomobilleri Ucuzluyor!

Volvo: "2025 Yılına Kadar Elektrikli Otomobil Fiyatları Düşecek"

Şu anda elektrikli otomobillerin fiyatlarını en büyük etkileyen etken pillerin maliyetleri olsa da bu otomobillerde pek çok önemli çipler yer alıyor ve bu da küresel çip krizi nedeniyle büyük sorunlardan biri. Yine de Volvo CEO'su Jim Rowan, gelecekte elektrikli otomobillerin büyük ölçüde ucuzlayacağını düşünüyor.

Öyle ki Rowan, 2025 yılına kadar Volvo'nun elektrikli otomobillerinin mevcut otomobillere neredeyse aynı fiyatta olacağını düşünüyor. Kâğıt üzerinde planlaması mümkün bir durum olsa da küresel krizler bazen pek çok planı çöpe atmaya neden olabiliyor, bu nedenle bu iddia hakkında körü körüne inançlı kalmak şu aşamada zor ancak şu anda Volvo kadar iddialı bir otomobil üreticisi olmadığını da belirtmek gerek.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Toyota Elektrikli Araç Pillerini Geri Dönüştürecek
TEKNOLOJİ

Toyota Elektrikli Araç Pillerini Geri Dönüştürecek

Toyota, araç akülerini toplamak ve geri dönüştürmek için Tesla'nın kurucu ortağı JB Straubel tarafından yönetilen bir pil geri dönüşüm şirketi olan Redwood Materials ile ortaklık kuruyor.

Türkiye'de Sıfır Emisyonlu Araçlara Ne Zaman Geçilecek?
Otomobil

Türkiye'de Sıfır Emisyonlu Araçlara Ne Zaman Geçilecek?

Türkiye'nin sıfır emisyonlu araçlara ne zaman geçeceği açıklandı. İngiltere, Türkiye, ve Finlandiya'nın da aralarında bulunduğu 33 ülke, 40 şehir, 11 araç üreticisi ve 27 filo sahibi kuruluş tarafından imzalanan mütabakata ilişkin ayrıntılar haberimizde.

YORUMLAR