watchOS Tasarımı Değişiyor: İşte Yenilikler

Apple duyumcusu Mark Gurman, watchOS 10 tasarımı hakkında önemli bilgiler paylaştı.

watchOS Tasarımı Değişiyor: İşte Yenilikler

Apple Watch, bir süredir özellike arayüz tasarımı konusunda iPhone ve iPad'lerin gerisinde kalmış gibi görünüyordu. Ancak iddialara göre watchOS 10 ile birlikte kullanıcıları bazı arayüz değişiklikleri bekliyor.

Apple duyumcusu Mark Gurman, watchOS 10 ile birlikte iOS'ta görmeye alıştığımız widget'lar akıllı saatlere de eklenecek.

watchOS Tasarımı Değişiyor: İşte Yenilikler

watchOS 10 WWDC 2023'te Tanıtılacak

Apple Watch'lar modellerin gelişmesine rağmen hala kullanıcıları tatmin eden, Apple seviyesinde hissettiren bir arayüz tasarımına kavuşamadı. Bu noktada firmanın en büyük atılımı, iOS'ta aşina olduğumuz widget sistemini akıllı saatlere eklemek gibi görünüyor.

Yeni arayüz değişiklikleriyle birlikte farklı uygulamalar arasında geçiş yapmak, widget verilerini takip etmek kolaylaşacak. Öte yandan widget sistemi daha rahat bir şekilde düzenlenebilecek. Widget güncellemeleri arasında fiziksel buton ile birlikte yeni atamaların da ekleneceği söyleniyor.

Avrupa'da iOS App Store'u kullanan 100 milyon insan varken Apple Watch App Store sadece 1 milyon kişi tarafından kullanılıyor. Bu durumda uygulama geliştiriciler, Apple Watch için özel tasarım üretmek istemiyor. Arayüz değişikliklerinin özellikle geliştiriciler bazında büyük bir artış sağlayacağı düşünülüyor.

Apple Watch Android Telefonda Nasıl Kullanılır?
MOBİL

Apple Watch Android Telefonda Nasıl Kullanılır?

Apple Watch Android telefona nasıl bağlanır? Android işletim sistemli akıllı telefona sahipseniz ve bunun yanı sıra yeni bir akıllı saat alacaksanız Apple Watch'u Android ile uyumlu bir şekilde kullanıp kullanamayacağınızı merak ediyor olabilirsiniz.

Apple Watch Neler Yapabilir? Apple Watch ile Yapılabilecek 10 Şey!
TEKNOLOJİ

Apple Watch Neler Yapabilir? Apple Watch ile Yapılabilecek 10 Şey!

Son zamanlarda hemen her akıllı telefon üreticisi, akıllı saat sektörüne giriş yaptı. Eğer bir iPhone kullanıyorsanız, çeşitli uyumluluk sorunlarını da göz önüne aldığınızda en iyi tercihiniz Apple Watch olarak öne çıkıyor.

YORUMLAR