WhatsApp Kullanırken Dikkat Edin Uygulama Artık Cüzdanınızı Yakabilir

WhatsApp kullanırken aşırı veri tüketimine dikkat edin; bir anda internetinizi bitirebilirsiniz.

WhatsApp Kullanırken Dikkat Edin Uygulama Artık Cüzdanınızı Yakabilir

WhatsApp kullanırken dikkat etmemiz gereken özelliklere yeni bir tanesi daha eklendi. Dosya yollama özelliğinden sonra WhatsApp daha fazla veri tüketiyor olabilir.

Daha önce sizlerle yeni dosya yollama özelliği konusunda dikkat etmeniz gerekenleri paylaşmıştık. Telefonunuza girmesi olası virüslerin engellemesinden sonra şimdi de fazla veri tüketimi ile karşı karşıyayız. Şu aralar internette gezen söylentilere göre, WhatsApp yeni güncellemesinden sonra daha fazla veri tüketiyor. Özellikle resim, video ve dosya alımlarında veri dolaşımına dikkat etmeniz, internet kotalarınızın çabuk tükenmemesi için önemli. 

Bunu engellemek için ise "otomatik indir" özelliğini kapatmamız ya da sadece Wi-Fi kullanırken bunu açık tutmamız gerekiyor. Bunun için ayarlar kısmına girdikten sonra "sohbetler ve aramalar" kısmına giriyoruz. Orada manuel indirme kısmında sadece "Wi-Fi açıkken indir" seçeneğini işaretlediğimiz zaman bu sorun çözülüyor.

Aynı zamanda, yine sohbetler ve aramalar kısmının en altında "düşük veri kullan" seçeneğini seçerseniz, özellikle yapılan aramalarda fazla veri harcamaktan kurtulabilirsiniz. Neyse ki WhatsApp bizlere böyle bir özellik vermiş, biz de internetimizi tutumlu kullanabiliyoruz.

WhatsApp Artık Tamamen Ücretsiz!

WhatsApp Artık Bazı Telefonları Desteklemeyecek

YORUMLAR