WhatsApp'e Sohbet Kilitleme Özelliği Geliyor: Nasıl Kullanılır?

WhatsApp, yakın zamanda ayrı ayrı sohbetlerin kilitlenebileceği yeni gizlilik sistemini tanıttı. Detaylar haberimizde!

Daha önce telefonunuz başkasının elindeyken görmesini istemediğiniz bir WhatsApp mesajı aldınız mı? Artık bu sorun sona ermiş gibi görünüyor. WhatsApp, sohbet kilitleme özelliğini aktif hale getirdi.

Yeni sohbet kilitleme özelliği ile birlikte kullanıcılar, diledikleri sohbetlere ayrı ayrı şifre veya parmak izi izni koyabilecek.

WhatsApp Sohbet Kilitleme Nasıl Kullanılır?

WhatsApp'in bugün duyurduğu sohbet kilitleme, kullanıcılara tüm uygulamayı kilitlemektense istedikleri sohbetleri kilitleme imkanı tanıyor. Şifre girilmediği veya parmak izi okutulmadığı sürece sohbet açılamıyor.

Arşivlenmiş sohbetlerin hemen üzerinde yer alan kısımdan erişilebilen kilitli sohbetler, telefonunu sürekli olarak başkalarıyla paylaşmak zorunda kalan kullanıcılara ekstra bir gizlilik imkanı sağlıyor.

Öte yandan kilitlenmiş sohbetlerden gelen mesajlar, bildirim olarak telefona düşse de mesaj içeriği görünmüyor. Böylece telefonunuz başkasının elindeyken istenmeyen mesajları görmesinin önüne geçebiliyorsunuz.

WhatsApp'te bir sohbeti kilitlemek için sohbete girdikten sonra sağ üstte yer alan üç noktaya tıklayarak "Kişiyi Görüntüle" veya "Grup Bilgisi" seçeneğine dokunun. Açılan sayfada yer alan "Sohbet Kilidi" sekmesinin üzerine tıklayarak sohbet kilidini aktif hale getirebilirsiniz.

Telegram'ın Sevilen Özelliği WhatsApp'a Geliyor: Peki Nasıl Çalışacak?
İNTERNET

Telegram'ın Sevilen Özelliği WhatsApp'a Geliyor: Peki Nasıl Çalışacak?

WhatsApp, internet üzerinden bire bir mesajlaşma ve grup sohbetlerinin bugün olduğu kadar kullanışlı hâle gelmesinde büyük rol oynadı.

YORUMLAR