Wi-Fi Kullananlar Dikkat: Büyük Güvenlik Açığı

Yapılan araştırmalarda Kr00k güvenlik açığı; Apple, Google ve Samsung telefonlar başta olmak üzere kablosuz internete sahip çok çeşitli cihazlarda kullanılan Broadcom ve Cypress tarafından üretilen Wi-Fi çipli cihazlarda bu problem çok daha büyük.

Güvenlik şirketi ESET tarafından bu günlerde keşfedilen bir güvenlik açığı, korunan bir Wi-Fi ağı tarafından kullanılan şifreleme sisteminin nasıl devre dışı bıraktığını ortaya koyuyor. Bilgisayar korsanlarının ağdaki etkinliği tamamen açıkmış gibi izlemesine izin veren bu sistem kullanıcıların baş belası oldu.

Bu açık kurbanların gizlice dinlemeye karşı savunmasız oldukları anlamına geliyor. Yazılım güncellemeleri ve diğer güvenlik katmanları, bu saldırının kötü bir şekilde sonuçlanmasını önleyebilir mi, hep beraber göreceğiz.

Wi-Fi problemi tüm sistemleri etkileyebilir

Yapılan araştırmalarda Kr00k olarak adlandırılan güvenlik açığı; Apple, Google ve Samsung telefonlar başta olmak üzere kablosuz internete sahip çok çeşitli cihazlarda kullanılan Broadcom ve Cypress tarafından üretilen Wi-Fi çipli cihazlarda bu problem çok görülüyor.

Sorunu gidermek için gerekli güvenlik güncellemelerinin zaten uygulandığı söylense bile bu pek inandırıcı değil. Alınan son bilgilere göre şimdilik kullanıcılara; bilgisayarların, telefonların ve tüm internet bağlantılı cihazların son güçlü yazılımlara sahip olduğunu kontrol etmelerini söylemektir.

Wi-Fi güvenliği, siber suçluların çevrimiçi ortamlarda kullandığınız verilere erişmesini engellemek için alınan önlemlerin bütünü olarak biliniyor. Sizin veya müşterilerinizin kredi kartı bilgileri, biyometrik veriler, oylama bilgileri bu güvenlik türü ile korunur. Ancak güvensiz bir durumda tüm bu bilgiler tehlikeye girebilir.

 

YORUMLAR