Windows 10 Hala Ücretsiz!

Tatile çıkan Microsoft mühendisleri, bir süre daha Windows 10'a ücretsiz geçilmesine sebep oldu.

windows 10 ücretsiz

2015 yılından bu yana Windows 7 ve Windows 8.1’den ücretsiz olarak Windows 10’a geçme şansı sunan Microsoft, ücretsiz geçişlerin 31 Aralık tarihinde biteceğini açıklamıştı. Fakat yeni yılın ilk günlerde geçişin hala yapılabildiği ortaya çıktı.

Ücretsiz Windows 10 Nasıl İndirilir?

  • Microsoft Windows 10 internet sitesini ziyaret edin.
  • Sitede yer alan Aracı Şimdi İndirin butonuna tıklayın.
  • Windows 10 Kurulum Sihirbazı aracını çalıştırın ve dosyayı indirin.

Windows 10 Daha Hızlı Nasıl Açılır?
NASIL YAPILIR

Windows 10 Daha Hızlı Nasıl Açılır?

İşletim sistemleri dediğimiz zaman kullanıcıların aklına gelen en önemli özellik açılış süresinin kısa olması. Windows işletim sistemlerinin çeşitli değişkenlere göre bu özelliği farklılıklar gösteriyor.

Ücretsiz Windows 10 Nasıl Kurulur?

  • Windows 10 Kurulum Sihirbazı aracılığı ile Windows 10 ISO dosyasını indirin.
  • İndirdiğiniz dosyayı harici belleğe yazdırın.
  • Bilgisayarınızı kapatın ve BIOS Modu ile başlatın.
  • Harici bellek aracılığı ile Windows 10'un kurulum işlemlerini gerçekleştirin.

Microsoft Windows 10 İçin Neden Bu Kadar Israrcı?
YAZILIM

Microsoft Windows 10 İçin Neden Bu Kadar Israrcı?

Windows 10 Ağustos ayında tüm platformlar için hazır olduğunu duyurdu. Sistem güncellemesi için neredeyse hiçbir sınır tanımıyor, kural koymuyor.

Temmuz 2015’te piyasaya sürülen Windows 10, içerisinde barındırdığı tonla yeniliğin yanı sıra Windows 7 ve Windows 8.1’den ücretsiz olarak geçiş sunmasıyla da çok konuşulmuştu. Hatta Microsoft, Windows 7 ve 8 sahiplerine sürekli Windows 10’a geçin uyarıları göndermekle suçlanmış ve yaptığı reklam stratejisi eleştirilmeye başlanmıştı. Microsoft ise ücretsiz geçişin kısa bir süre devam edecek olması sebebiyle böyle bir reklam politikası izlediklerini belirtmişti.

Yaklaşık iki buçuk yıl boyunca ücretsiz geçiş hakkı sunan Microsoft, Ücretsiz Windows 10 İçin Son Günler başlıklı haberimizde de görebileceğiniz gibi 31 Aralık tarihinden itibaren geçişlerin kapatılacağı açıklamasını yapmıştı. Fakat 1 Ocak’tan bu yana ücretsiz olarak Windows 10’a geçmek isteyen kullanıcıların hala geçiş yapabildikleri ortaya çıktı.

Windows 10 Son Olacak!
YAZILIM

Windows 10 Son Olacak!

Piyasadaki diğer örneklere baktığımızda ise popüler görsel tasarım ve fotoğraf uygulaması Photoshop'un bu modele yıllar önce geçtiğini görüyoruz.

Microsoft mühendislerinin uzun süreli bir tatile çıkmış olmaları sebebiyle böyle bir açığın yaşandığı düşünülürken, yakın zaman sonra yaşanan sorunun düzeltilerek, ücretsiz Windows 10 geçişlerinin durdurulabileceği bilgisi de geldi. Eğer Windows 7 ya da Windows 8.1 kullanıcıysanız ve şansınızı son kez denemek istiyorsanız, hemen aşağıdaki Windows 10 indir tuşuna basabilirsiniz:

YORUMLAR