Artık Sevgiliniz Bile X Hesabınıza Giremeyecek: Geçiş Anahtarı Özelliği Kullanıma Açıldı!

X, artık iOS kullanıcıları için Geçiş Anahtarı özelliğini dünya genelinde erişime açtı. Peki bu özellik nasıl aktif hale getirilir? İşte detaylar!

Elon Musk, Twitter'ı satın aldığı günden beri başından belalar bir türlü eksik olmuyor. Ancak ünlü milyarder, satın aldıktan sonra adını X olarak değiştirdiği uygulamaya her geçen gün yeni bir özellik getirmeye ve platformu geliştirmeye devam ediyor.

Bu yılın başlarında duyurulan "Geçiş Anahtarları" desteği, bugünden itibaren tüm kullanıcıların erişimine açıldı. Sadece ABD'deki iOS kullanıcıları için açık olan bu özellik, artık dünya çapında kullanıma sunuldu.

Artık X'e Şifreyle Giriş Yapılabilecek

X'in resmi "Güvenlik" hesabı üzerinden doğrulanan özellik, artık X'e ekstra bir şifre anahtarı ile giriş yapma imkanı tanıyacak. Bu özellik, hesapların kimlik avı saldırılarına ve yetki verilmeden erişimine daha duyarlı olabilmek adına geliştirildi.

X Safety'nin yaptığı paylaşımda, özellik şu şekilde duyuruldu: "Şifreler artık iOS'ta dünya çapındaki herkes için bir giriş seçeneği olarak mevcut! Deneyin!" Passkey, yani Geçiş Anahtarı olarak adlandırılan bu özellik, geleneksel şifre yerine yüz tanıma özelliğini kullanacak.

WhatsApp Şifre Koyma (Şifreleme) Nasıl Yapılır?
MOBİL

WhatsApp Şifre Koyma (Şifreleme) Nasıl Yapılır?

WhatsApp şifre koyma özelliği ile mesajları, alıp gönderilen fotoğrafları, videoları, ses kayıtlarını ve diğer medya içeriklerini, görüntülü ya da sesli görüşme geçmişini hesabın sahibi dışında kimsenin görmemesi sağlanır.

X hesabınızda şifreyle girişi etkinleştirmek için şu adımları takip etmeniz gerekiyor:

  1. X uygulamasını açın
  2. Profil resminize dokunun
  3. Ayarlar ve Destek'ten Ayarlar ve Gizlilik sekmesine geçiş yapın
  4. Güvenlik ve Hesap Erişimi seçeneğini tıklayın
  5. Güvenlik sekmesine girin
  6. Geçiş Anahtarı özelliğini etkinleştirin veya mevcut parolayı onaylayın.

YORUMLAR