Phil Spencer Açıkladı: Xbox Game Pass'e Zamlar Yolda!

Xbox'un CEO'su Phil Spencer, katıldığı bir etkinlikte yakın zamanda Xbox ürünlerine yeni zamlar gelebileceğini açıkladı. İşte detaylar!

Phil Spencer Açıkladı: Xbox Game Pass'e Zamlar Yolda

Microsoft Gaming Yöneticisi Phil Spencer, bugün Tokyo Game Show 2023 etkinliğine katılarak birtakım açıklamalar yaptı. Etkinliğin başlıca konusu Starfield'ın çıkışının ardından Game Pass platformunda önemli bir yükseliş yaşadıklarıydı.

Spencer'ın oyunculara bir de kötü haberi vardı; yakın zamanda yeni bir zam ile karşı karşıya kalabileceklerini söyledi. Peki beklenen zam ne zaman gelecek?

Fiyat Artışı Kaçınılmaz Olacak!

Phil Spencer, etkinlikte ilk olarak Starfield'ın çıkışından bahsetti. Starfield'ın piyasaya çıkışının ardından Game Pass platformunda önemli bir yükseliş yaşadıklarını ve Forza Motorsport ile bunun devam etmesini dilediklerini söyledi.

Phil Spencer Açıkladı: Xbox Game Pass'e Zamlar Yolda

Etkinliğin devamında Spencer'a Xbox Game Pass fiyatlarında temmuz ayında yaşanan artış hatırlatıldı ve yeni bir zammın gelip gelmeyeceği soruldu. Spencer ise konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Öncelikle, kütüphanenizi nasıl oluşturacağınız konusunda size her zaman seçenekler sunmak istiyoruz. Game Pass’e abone olup oynayabilir veya oyunu satın alabilirsiniz. Şu anda milyonlarca kullanıcı Xbox Game Pass’e abone oldu ve birçoğu kullanmaktan memnun. Her ne kadar asıl amaç daha fazla değer sağlamak olsa da, gelecekte fiyatın yükselmesinin kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum. Yakın zamanda fiyatlarımızı bir kez artırdık, ancak bu karar dikkatli bir değerlendirmenin ardından verildi. Fiyatlar artsa bile yeterli değere sahip olduğu kabul edilen hizmetleri sunmanın önemli olduğuna inanıyoruz."

Hatırlarsanız Microsoft temmuz ayının sonlarında Game Pass fiyatlarını artırmıştı. Ardından Game Pass PC ve Game Pass Console aboneliklerinin fiyatı Türkiye'de 29,99 TL’den 79,99 TL’ye, Game Pass Ultimate abonelik fiyatı ise 44,99 TL’den 120,99 TL’ye çıkmıştı.

Fiyat artışlarının ardından büyük bir hayal kırıklığına uğrayan oyuncular şimdi de zam haberiyle yeniden sarsıldı. Anlaşılan o ki önümüzdeki günlerde oyun sektörü zamlarla boğuşmaya devam edecek.

Call of Duty Oyunları Xbox Game Pass'e Geliyor mu: İşte Yeni Paylaşım!
OYUN

Call of Duty Oyunları Xbox Game Pass'e Geliyor mu: İşte Yeni Paylaşım!

Bildiğiniz üzere oyuncular uzun zamandır Microsoft ile Activision arasındaki 69 milyar dolarlık satın alma anlaşmasının resmileşmesini bekliyor.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle aşağıdaki bölümden paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR