Xiaomi'den Dört Yıllık Telefonlara Android 14 Tabanlı HyperOS Güncellemesi!

Xiaomi, ilki 2020'de çıkan Mi 11 serisi için Android 14 tabanlı HyperOS güncellemesini yayınlamaya başladı.

Söz konusu yazılım güncellemeleri olduğundan Android akıllı telefon üreticileri uzun zamandır Apple'ın gerisinde. Ancak bu durum yavaş yavaş değişiyor ve iOS ile Android arasındaki dengeler düzeliyor. Günümüzde özellikle Samsung ve Xiaomi gibi üreticiler uzun güncelleme desteği sunarak müşteri memnuniyetini artırmayı hedefliyor. 

Bu doğrultuda Xiaomi, özellikle de amiral gemisi telefon tercih eden kullanıcılarını üzmüyor. Son ortaya çıkan bilgilere göre Xiaomi 11, 11 Pro ve 11 Ultra Android 14 tabanlı HyperOS güncellemesi aldı. Böylelikle şirket 2020'de çıkan modelleri hala desteklediğini kullanıcılarına göstermiş oldu. 

Xiaomi 11, 11 Pro ve 11 Ultra Android 14 Tabanlı HyperOS Güncellemesi Aldı

Xiaomi 11 ya Mi 11 serisi kuşkusuz şirketin en başarılı ürün gruplarından biri. İlk olarak 2020'nin Aralık Mi 11 ile hayatımıza giren bu seri, 2021'in Mart ayında Mi 11 Pro ve Mi 11 Ultra ile genişledi. Söz konusu modeller kutudan Android 11 ile çıktı ve aradan geçen 3-4 yıllık zamana rağmen şimdi üçüncü büyük Android güncellemesini aldı. 

Bir süredir beta testleri yapan çinli üretici, sonunda Android 14 tabanlı HyperOS güncellemesini Xiaomi Mi 11 serisi için yayınladı. Eğer siz de bu modellerden birini kullanıyorsanız ya da telefonunuzun güncelleme alıp almadığını kontrol etmek istiyorsanız izlemeniz gereken adımlar oldukça basit. 

  • Ayarlar uygulamasını açın.
  • Telefon Hakkında'ya gidin.
  • Sistem Güncellemesi'ne dokunun.
  • Cihazınız güncellemeleri otomatik olarak kontrol edecektir.
  • Güncelleme varsa, İndir ve Yükle'ye dokunun.

Bununla beraber Xiaomi güncelleme planına da uyduğunu ispatladı. Aşağıdaki tabloda güncelleme alan, Mart 2024'te güncelleme alacak ve 2024'ün ikinci çeyreği bitmeden yani haziran ayından önce güncelleme alacak modelleri görebilirsiniz. 

Görebileceğiniz üzere tıpkı tabloda iddia edildiği gibi Q2 2024 listesindeki telefonlar güncelleme almaya başladı. Bu da listedeki modellerin Haziran ayından önce Android 14 tabanlı HyperOS'a kavuşacağını garantiliyor.

Xiaomi Mi 11 Su Geçirir mi? Suya Dayanıklı mı?
MOBİL

Xiaomi Mi 11 Su Geçirir mi? Suya Dayanıklı mı?

Xiaomi Mi 11 serisinde yer alan telefonlar hakkında merak edilen özelliklerden biri suya karşı dayanıklılık ve su geçirgenliği oluyor.

Ancak belirmekte fayda var ki güncellemeler genellikle bölgesel ilerliyor. Yani siz bunu okuduğunuzda hala sizin elinizdeki telefon için yayınlanmamış olabilir. Bu durumda yapabileceğiniz tek şey ise şimdilik beklemek ve önümüzdeki birkaç gün yukarıdaki adımlardan güncellemeleri kontrol etmek. 

YORUMLAR