Yeni Koronavirüs Tedbirleri Geliyor: Sıkı Önlemler Gündemde

Yeni koronavirüs tedbirleri getirileceği bilgisi gündemde. Kademeli normalleşme ile birlikte bazı yasaklar kaldırılmıştı. Ancak yeni yasaklar gelebilir.

yeni-koronavirus-tedbirleri-geliyor

Yeni koronavirüs tedbirleri getirileceği söyleniyor. Kademeli normalleşme süreci ile birlikte hafta sonu yasakları bazı illerde kaldırılmıştı ancak yeni yasakların geleceği aktarılıyor. Yeni yasaklar neler olacak?

Yeni Koronavirüs Tedbirleri Getirilebilir

Kademeli normalleşme sonrasında dalgalı normalleşme sürecinin uygulanacağı aktarılmakta.

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın aktardığı habere göre, valiler, ilin risk haritası sarı bile olsa, şehirde yoğunluk ve risk yarattığı saptanan bölgeler için kırmızı kuralları uygulayabilecek. Kentin geneli sarı bile olsa, riskli cadde, mahalle, sokak ve parklar için kırmızı kurallar getirilebilecek. Kırmızı bir ilden sarı illere geçişler zorlaşacak.

Yeni yasaklar, HES kodu şartı veya daha sıkı denetimler olabilecek.

En yüksek risk anlamına gelen kırmızı bir ilden düşük riskli sarı illere geçişleri önlemek için sınır geçişlerinde bekletme, HES kodu kontrolleri, ileri aşamada şehirlerarası geçişin yasaklanması gibi kurallara geçilebilecek.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz gün yaptığı paylaşımda "Son hafta 100.000 nüfusta vaka görünme oranı en çok artan illerimiz: Sinop, Kilis, Samsun, Amasya ve Edirne. En çok azalan illerimiz: Ordu, Bolu, Trabzon, Nevşehir ve Karaman. Birlikte tedbirlere uyarak tüm illerimizi mavi kategoriye sokalım" cümlelerine yer vermişti.

Düşük, Orta, Yüksek ve Çok Yüksek Riskli İller

Geçtiğimiz gün açıklanan haritaya göre düşük, orta yüksek ve çok yüksek riskli iller şu şekilde:

Düşük riskli İller: Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Uşak, Van. (14 İl)

Orta Riskli İller: Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Bartın, Bayburt, Bursa, Çankırı, Çorum, Denizli, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kars, Kastamonu, Kırşehir, Malatya, Manisa, Nevşehir, Sivas, Tunceli, Yozgat. (28 İl)

Yüksek Riskli İller: Antalya, Ardahan, Artvin, Bilecik, Bolu, Çanakkale, Düzce, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Mersin, Muğla, Niğde, Tekirdağ, Yalova, Zonguldak. (22 İl)

Çok Yüksek Riskli İller: Adıyaman, Aksaray, Amasya, Balıkesir, Burdur, Edirne, Giresun, Gümüşhane, Konya, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon. (17 İl)

Hangi Yasaklar Kalktı?

  • Hafta sonu kısıtlaması düşük (mavi) ve orta (sarı) risklerde kalkıyor.
  • Yüksek (turuncu) ve çok yüksek riskli (kırmızı) illerde hafta sonu kısıtlaması bir müddet daha pazar günü devam edecek. Akşam sokağa çıkma kısıtlaması ise sürecek.
  • Sokağa çıkma saatleri sınırlı olan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı için düzenleme düşük (mavi) ve orta (sarı) riskli illerde kaldırılıyor.
  • Kafe, restoran ve kıraathaneler ile tatlıcılar çok yüksek riskli iller (kırmızı) hariç sabah 07:00 ile 19:00 arasında yüzde elli kapasite ile açılacak.
  • Halı saha ve havuz gibi yerler düşük riskli illerde (mavi) sabah 09:00 ile akşam 19:00 arasında faaliyetini sürdürecekler.

Kaldırılan Yasaklar Açıklandı: Hangi Yasaklar Kaldırıldı?
İNTERNET

Kaldırılan Yasaklar Açıklandı: Hangi Yasaklar Kaldırıldı?

Kaldırılan yasaklar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yasaklar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

 

YORUMLAR