Yerinde Aşı Uygulaması Başlıyor: Bakan Koca Duyurdu!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yerinde aşı uygulamasının başlayacağını duyurdu. İşte mobil ekipler tarafından yapılacak yeni uygulama ile ilgili tüm detaylar!

Türkiye'de aşılama sürecine ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yerinde aşı uygulamasının başlayacağını duyurdu. Mobil ekipler ile gerçekleştirilecek yeni uygulama ile ilgili merak edilen detaylar haberimizde.

Yerinde aşı Uygulaması Nedir?

Ülkemizde uzun bir süredir aşılama süreci devam ediyor. Bu zamana kadar toplamda 35 milyon 294 bin 323 doz aşı uygulandı. Birinci doz uygulanan kişi sayısı 21 milyon 398 bin 900'e yükselirken ikinci doz uygulanan kişi sayısı ise 13 milyon 895 bin 423'e ulaştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşılama süreci ile ilgili yeni bir gelişmeyi duyurdu. Bakan Fahrettin Koca, organize sanayi bölgelerinde mobil ekipler ile yerinde aşı faaliyetine başlanacağını söyledi. Bakan Koca tarafından yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

"Üretimin devamlılığı ve güvenliği için organize sanayi bölgelerinde mobil ekiplerimizle yerinde aşı uygulamasına başlıyoruz. Çarklar dönmeye devam edecek. Bu güce güvenin."

Bugün itibarıyla SGK kayıtlı işçi ve memurların tamamına aşı randevuları açıldı. Bakan Koca, dün konu ile ilgili olarak "İşçi ve memurların tamamı için yarın yeni bir gün başlıyor. SGK kayıtlı tüm çalışanlar… yarın ilk işimiz aşı randevusu almak olsun" ifadelerine yer vermişti.

3. Doz Aşılamada Hibrit Model Dönemi Başlayacak mı?

Sağlık Bakanı Koca, geçtiğimiz günlerde üçüncü doz aşılamaya dair önemli bilgiler paylaşmıştı. 3. doz aşılama için hibrit model üzerinde durduklarını belirten Bakan Koca, "Sonbaharla birlikte, ilk aşıların üstünden en az 6 ay geçtikten sonra, 3. doz aşıda etkinlik ve koruyuculuk tespiti için gönüllülerden başlanarak şu yol izlenecek" şeklinde konuşmuştu ve şu şekilde devam etmişti:

"İlk 2 dozu Sinovac aşısı olan bir gruba yine Sinovac, bir diğer gruba BioNTech, diğer gruba da yerli aşı yapılacak. Aynı şekilde ilk 2 dozda BioNTech tercih edenler içinden gönüllü bir gruba da 3. dozda Sinovac, BioNTech ve yerli aşı vurulacak. Böylece 3. dozda hangi hibrit modelle en yüksek koruyuculuk sağlandığı dikkate alınarak yaygın ve yoğun uygulamaya geçilecek."

Bakan Koca, toplumsal bağışıklığın oluşması için nüfusun en az yüzde 60'lık kısmının aşılanması gerektiğini ancak yüzde 70 ve üstü oranda aşılamanın daha anlamlı olduğunu söylemişti.

Delta Varyantı Hakkında Bilinmesi Gereken Her Şey!
Bilim

Delta Varyantı Hakkında Bilinmesi Gereken Her Şey!

Delta varyantı nedir, belirtileri neler, aşılara karşı etkili mi? Bu yazıda, B1617.2 olarak isimlendirilen varyant hakkında merak edilen tüm soruları yanıtladık.

YORUMLAR