Yerli Otomobil Tedarikçilerinin Yüzde Kaçı Yerli? İşte Açıklama

Yerli otomobil tedarikçilerinin yerlilik oranı açıklandı. İşte Türkiye Otomobili Girişim Grubu (TOGG) CEO'su Gürcan Karakaş'ın yaptığı açıklamanın detayları!

Yerli otomobil tedarikçileri hakkında önemli bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamayla beraber tedarikçilerin yüzde kaçının yerli olduğu belli oldu. Türkiye Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş tarafından yapılan açıklamanın tüm detayları haberimizde.

Yerli Otomobil Tedarikçilerinin Yerlilik Oranı Belli Oldu

TOGG CEO'su Gürcan Karakaş, yaptığı açıklamada, "Geçen sene sonu itibarıyla tedarikçilerimizin seçimini tamamladık. Bu tedarikçilerimizin yüzde 75'i Türkiye'den. Henüz teknolojisi yoksa veya çok stratejik önemi olmayıp da dünyanın herhangi bir noktasında milyonlarca adet üretilip ticari rekabetçiliği ortada değilse onları belirli bir noktada yurt dışından tedarik ediyoruz. Tedarikçilerimizin yüzde 26'sı Kocaeli bölgesinde faaliyet gösteren şirketler "şeklinde konuştu.

Yerli otomobilin bataryasına ilişkin önemli bilgiler paylaşan Karakaş, "Bataryamızı aracımızla beraber Türkiye'de üretiyoruz. Batarya paketinden burada kastettiğimiz; her bir şeyi gelecek, biz etrafına kasasını çakacağız diye bir ifadeden bahsetmiyoruz. Yaptığımız şey; derinlemesine, inceleyerek, araştırarak uzun vadede ülkemize bunu nasıl yerleştirebiliriz düşüncesiyle yapıyoruz. Yola çıktığımız andan itibaren modülü de burada yapacağız" dedi.

Karakaş, "Hücreleri alıp modülü yapacağız, modülden batarya paketine geçeceğiz ve üzerindeki batarya yönetim sistemi dahil yapılacak. Yaptığımız anlaşma da önümüzdeki dönemde ortak girişime dönüşecek, ortak girişime dönüştüğü andan itibaren ana maddelerinden biri ülkemizin hücre teknolojisine de ulaşabilmesi. Yani kurulacak ortak girişim şirketi belirli kapasiteden sonra beraber geliştireceği kimyaların da fikri mülkiyetine sahip olacak boyutta olacak" ifadelerini kullandı.

6 uzmanın yönlendirmesiyle önce zemini güçlendirme teknolojisini seçtiklerini belirten Karakaş, "Büyük bir yatırım yapıyoruz. Bunun her türlü güvenlik standartlarında yapılması lazım. Şu an şantiyemizde inşaatla uğraşan 450 çalışanımız var. Yapı merkezinin de açıklanmasıyla üst yapıya da başladık ve 1500 çalışana ulaşacak" sözlerini kullandı ve açıklamasına şu şekilde devam etti:

"Toplam çalışanımız 400 civarında, sene sonunda 800'ü aşacak. Burada önemsediğimiz konu; kadın çalışan oranı. Şu an yüzde 24'lerdeyiz. Memnun muyuz? Hiç değiliz. Bunu artırmak için uğraşıyoruz. 270 mühendisimiz ciddi küresel yurt dışı tecrübelerle donatılmış, çalışanlarımızın yüzde 41'i master ve doktoraya sahip. Çalışanlarımızdan 22'sinin son iş yeri yurt dışındaydı."

"Tersine beyin göçü anlamında ciddi bir katkımız var. Bunun basit sebebi var. Özellikle dünyada yeni trendler çerçevesinde çalışabileceğiniz bizim gibi 15 proje yok, 10 da yok. O nedenle hayalinizi gerçekleştirebileceğiniz, bilgilerinizi kullanabileceğiniz bir platform var. O nedenle de bizim ciddi bir şekilde katkımız olduğunu görüyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yerli Otomobil için Tarih Verdi
Otomobil

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yerli Otomobil için Tarih Verdi

Yerli otomobil ne zaman çıkacak? Yerli otomobilin ne zaman çıkacağı vatandaşlar tarafından merak edilmekte. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli otomobil için tarih verdi.

YORUMLAR