YouTube'a Haber Kaynakları İçin Özel Bir Bölüm Geliyor!

YouTube aldığı bir kararla haberler kısmına çarpıcı bir yenilik getiriyor. Peki bu yenilik ne ve neleri değiştirecek? İşte tüm detaylar!

YouTube, haber içeriklerinde önemli bir değişiklik yapmaya hazırlanıyor. Sosyal medya platformlarındaki dezenformasyonun artış gösterdiği bir dönemde, YouTube, haber içeriklerini daha fazla kontrol etme amacıyla yeni bir bölüm başlatma kararı aldı.

Bu yeni bölüm, normal videoları, kısa "Shorts" videoları, podcast'leri ve canlı yayınları bir araya getirecek. Ayrıca bu bölümde, YouTube tarafından onaylanmış güvenilir haber kaynaklarının içeriklerine odaklanılacak.

Mor Renkli Gazete Simgesi

YouTube, bu yeni özelliği ilk olarak mobil cihazlarda ve 40 farklı ülkede kullanıma sunacak. Güncel haberlere odaklanan videolar, mor renkli bir gazete simgesiyle işaretlenecek ve bu simgeye tıkladığınızda doğrulanmış kaynaklardan gelen ek içeriklere erişim sağlanacak.

YouTube'a göre, bu yeni bölümün amacı, kullanıcıların bir konu veya haber hakkında farklı kaynaklardan ve bakış açılarından daha fazla bilgi edinmelerine yardımcı olmak ve sağlam kaynaklar aracılığıyla konuları daha derinlemesine keşfetmelerini kolaylaştırmak.

Ayrıca, YouTube'un içerik üreticilerine abone olma oranlarını artırmayı amaçlayan yeni bir özellik eklediği de belirtiliyor. İçerik üreticileri artık videolarında "kanalıma abone olun" dediklerinde bu isteği vurgulayan bir RGB'li aydınlatma animasyonu ile destekleyebilecekler.

YouTube Üzerinden Nasıl Para Kazanılır?
NASIL YAPILIR

YouTube Üzerinden Nasıl Para Kazanılır?

YouTube üzerinden para kazanma söz konusu olduğunda içerik oluşturucularının önünde pek çok seçenek vardır.

Siz YouTube'un bu yeniliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.