YouTube, Z Kuşağına Özgü Reklamlar Oluşturmaya Başlıyor

Yapay zekâyı kullanarak Z kuşağına önerilecek reklamları planlayacak olan YouTube, bu yeni yatırımıyla dikkatleri çekmeyi başarmış durumda. İşte detaylar!

YouTube, Yapay Zeka Destekli Yeni Reklam Aracını Tanıttı

Google'ın sahibi olduğu video paylaşım platformu YouTube, markaların popüler müzik aracılığıyla Z kuşağına reklam vermesini kolaylaştırmak için tasarlanmış iki yeni yapay zekâ destekli özelliği tanıttı.

Yeni reklam özellikleri, YouTube'u hem güçlü bir müzik platformu hem de genç kitleyle bağlantı kurmanın bir yolu olarak müzikten yararlanmak isteyen markalar için ana durak noktası olarak konumlandırma çabasıyla hayata geçiriliyor.

Bu yılki Coachella Vadisi Müzik ve Sanat Festivali'nin bitiminden birkaç gün sonra bugün yapılan bir duyuruda YouTube kendisini "festival sezonu boyunca, özellikle de performanslardan kıyafet ilhamlarına, vlog'lara ve daha fazlasına kadar çeşitli videoları paylaşmak ve bunlarla etkileşim kurmak için platforma gelen Z kuşağı arasında içerik için nihai hedef" olarak tanımladı.

Reklam Amaçlı Kullanılacak Olan Yapay Zekâ Nasıl Çalışıyor?

YouTube, Yapay Zeka Destekli Yeni Reklam Aracını Tanıttı

Bugün duyurulan yeni özelliklerden ilki olan Gen Z Music, YouTube'daki Z kuşağı kullanıcıları arasında trend olan şarkıları belirlemek için yapay zekâ kullanıyor.

İkinci özellik ise markaların, YouTube'un ilk olarak Eylül 2020'de kullanıma sunduğu TikTok benzeri, öncelikle mobil cihazlar için tasarlanmış kısa biçimli video özelliği Shorts'tan yararlanmasına yardımcı olmayı amaçlıyor.

YouTube esasında yapay zekâya yabancı değil. Platform uzun zamandır kullanıcı akışlarını kişiselleştirmek için algoritmalar kullanıyor ancak bugünkü duyurudan da anlaşılacağı üzere marka, reklamverenleri kilit kitlelerle buluşturmanın bir yolu olarak bu teknolojiye daha fazla eğilmeyi planlıyor.

YouTube Yeni Bir Dolandırıcılık Yöntemine Karşı Uyarıyor!
İNTERNET

YouTube Yeni Bir Dolandırıcılık Yöntemine Karşı Uyarıyor!

Yeni bir kimlik avı e-posta dolandırıcılığı, YouTube kullanıcıları için önemli bir tehdit oluşturmaya başladı. Kevin Breeze adlı teknoloji fenomeni Twitter'da bu konuyu gündeme getiren ilk kişi oldu ancak bu kötü niyetli girişimle temasa geçen tek kişi kendisi değil.

YouTube Donald Trump'ın Yasağını Kaldırdı
SOSYAL MEDYA

YouTube Donald Trump'ın Yasağını Kaldırdı

2021 yılında yaşanan Amerikan Kongre Binası saldırısı sonrasında Donald Trump'ın birçok sosyal medya hesabı, halkı kin ve nefrete teşvik etme iddiasıyla kapatılmıştı.

YORUMLAR