Yüz Yüze Eğitim Başlıyor: Okulların Açılış Tarihi Ne Zaman?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların açılış tarihi ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak? Detaylar haberimizde.

yuz-yuze-egitim-basliyor-okullarin-acilis-tarihi1

Yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak? Okulların açılış tarihi merak ediliyor. Öğrenciler ve veliler okulların açılıp açılmayacağı hakkında bekleyişlerini sürdürüyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından okulların açılış tarihi hakkında önemli bir açıklama yapıldı.

Liseler Ne Zaman Açılacak?

MEB tarafından liseler hakkında yeni açıklama geldi. MEB açıklamasında "01 Mart 2021 tarihinden itibaren de Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri, Çok Programlı Anadolu Liseleri, Güzel Sanatlar Liseleri ve Spor Liseleri derslerine ait uygulama kazanımlarının yüz yüze eğitimlerine tüm sınıf seviyelerinde başlanacaktır" dedi.

Liseler için yapılan yüz yüze eğitim açıklaması şu şekilde:

  • Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Çok Programlı Anadolu Liseleri alan/dal derslerinin yüz yüze eğitimlerinde "meslek.eba.gov.tr" internet adresinde yayınlanmakta olan "2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı İkinci Dönem Çerçeve Öğretim Programı" kullanılacaktır.
  •  Söz konusu çerçeve öğretim programlarında yer alan derslerin uygulama kazanımları yüz yüze, teorik olan kazanımları ise uzaktan eğitim yoluyla yapılacak şekilde Zümre Öğretmenler Kurulunca planlanacaktır.
  • Mesleki ve teknik Anadolu lisesi, çok programlı Anadolu lisesi,  güzel sanatlar lisesi ve spor liselerinin 12 nci sınıflarında yapılacak yüz yüze eğitim, öğrencilerin merkezi sınavlara ilişkin beklentileri de dikkate alınarak haftada 24 ders saatini geçmeyecek şekilde planlanarak yapılacaktır.
  • Güzel Sanatlar Lisesi ve Spor Liselerinde yüz yüze ve uzaktan eğitim yoluyla verilecek dersler ve saatleri "meslek.eba.gov.tr" internet adresinde yayınlanmıştır.
  • Yüz yüze eğitimle yürütülecek eğitim ve öğretim faaliyetlerine katılım isteğe bağlı olup devam zorunluluğu aranmayacaktır. Ancak eğitim kurumunun öğrencilerin okula devamını takip edebilmesi ve bu kapsamda gerekli önlem ve tedbirleri alabilmesi amacıyla yüz yüze eğitim faaliyetlerine katılmayacak olan öğrenciler için velileri tarafından, Covid-19 salgını kapsamında herhangi bir nedenle öğrencisini yüz yüze eğitim için eğitim kurumuna göndermek istemediğine ilişkin talebini bir dilekçe ile eğitim kurumu müdürlüğüne iletmesi gerekecektir.
  • Mesleki Eğitim Merkezlerinde okulda yapılan alan/dal derslerinin öğretimine uzaktan eğitim yoluyla devam edilecektir.

Liselerde birinci dönem yapılamayan sınavlar, 1 Mart'tan itibaren 2 haftayı geçmeyecek şekilde yüz yüze planlanacak.

Yüz Yüze Eğitim Ne Zaman Başlayacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Şubat'ta köy okullarının açılacağını açıklamıştı. Erdoğan 8 ve 12. sınıfların ise 1 Mart'ta başlayacağını belirtmiş ve "Yine vakaların belirli sayıların altına düşmesi ile esnaflara yönelik kısıtlamaların kalkması yönündeki takvimi de başlatmayı hedefliyoruz" demişti.


Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Yarıyıl Dönemi kapanışı ve “Birlikte 23 Gün Etkinlikleri” tanıtım programında açıklamalarda bulundu.

Selçuk açıklamasında öğrencilere şunları söyledi:

"15 Şubat’tan itibaren sizleri okullarda görmek, okullarda karşılamak istiyoruz. Salgın koşullarını dikkate alarak bu değerlendirme yapılıyor. Baharı okullarımız da hep birlikte karşılayalım."


Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) Yönetim Kurulu ile bir araya geldi ve yeni yaptığı açıklamada okulların açılışı ile ilgili şunları söyledi:

  • Araştırmalar bize gösteriyor ki bizim okulları bugün kapatmamız bugünün problemi değil, gelecek yılların da problemi hâline geliyor.
  • Türkiye, OECD ve Avrupa Birliği ülkeleri içerisinde okullarını en fazla süre kapalı tutan ülkeler arasında başlarda geliyor.
  • Biz bunu daha kontrollü olabilmek, riski daha iyi yönetebilmek için yaptık ve bugün de bunun doğru bir karar olduğunu görüyoruz.
  • Ancak 15 Şubat’tan itibaren toplumun, ailelerin, annelerin, babaların, çocukların durumuna baktığımızda okulların artık mümkün olduğu kadar daha yüksek bir kapasiteyle açılması gerektiği noktasında bir kararlılığımız var.
  • Bunu da ilgili tüm kuruluşlarla ve ortamlarda paylaşıyoruz, paylaşacağız. Bu anlamda literatüre ve uygulamalara baktığımızda, elbette küçük yaşların riski daha az."

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, geçtiğimiz haftalarda da CNN Türk'te katıldığı Neler Oluyor programında yüz yüze eğitimle ilgili önemli açıklamalar yapmıştı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yüz yüze eğitim için tarih verdi. Selçuk yaptığı açıklamada şu cümlelere yer vermişti:

  • Bizim baktığımız yer Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu ve Cumhurbaşkanımız önderliğinde Kabine'nin alacağı kararlara bağlı. Biz aslında çok kontrollü gittik.
  • 15 Şubat'ta okulların açılması ile ilgili ilke kararı var. 15 Şubat'tan 10 gün önce net bir tablo karşımıza çıkar.
  • Türkiye'deki durumun akışı nasıl diye baktığımızda bizim okulları açma hazırlığımız ve salgın seyrinin olduğunu düşünüyoruz.
  • Şimdi bununla ilgili karar salgının seyri bakımından Bilim Kurulu'nun ortaya koyacağı tavır; tüm sınıflar açılabileği şeklinde ise, bizim başka ne senaryomuz vardı.
  • 2 gün 2 gün seviye sınıfları vardı. Dünyaya baktığımızda küçük yaşlarda riskin daha az olduğunu görüyoruz.
  • Bizim hali hazırda gördüğümüz tablo şu. Hiç açılamayan sınıflarımız vardı bizim. 7. sınıflar 10. sınıflar aslında öncelik olarak dikkat alanımızda tutuyoruz.
  • Sınav grubunda olan çocuklarımız var, Staja başlayacak olan öğrencilerimiz var. Onları göz önünde tutuyoruz.
  • Söylediğim gibi salgının seyrine bağlı olarak bunlardan hangisinin hayata geçeceğini, yaklaşık 15 gün kala açıklamış oluruz.

Sizce okullar açılmalı mı? Hemen aşağıda yer alan yorumlar bölümünden görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın! Telegram kanalımıza katılarak hem sorular sorabilir hem de teknolojik ürünler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Telegram kanalımıza burada yer alan bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Karneler Ne Zaman ve Nereden Görüntülenecek?
İNTERNET

Karneler Ne Zaman ve Nereden Görüntülenecek?

Karneler ne zaman açıklanacak? Karneler nereden öğrenilecek? Öğrenciler ve veliler karnelerin ne zaman, nereden görüntüleneceğini merak ediyor.

Koronavirüs salgınında ateş, vücut ağrıları ve boğaz ağrısı en yaygın belirtiler arasında yer almakta. Çok sayıda koronavirüs hastasında kuru öksürük görülüyor. Koronavirüs yakın temas ile insanlardan insanlara geçmekte. Virüsten korunmak için insanlarla yakın temasta bulunmamanız ve ellerinizi sık sık yıkamanız önerilmekte. Öksürürken ve hapşururken ağzınızı / burnunuzu kapatmayı unutmayın.

YORUMLAR