Zoom 40 Dakika Süre Sınırı Kısa Süreliğine Kaldırılıyor!

Zoom 40 dakika süre sınırı belirli bir tarih aralığında tüm dünyada kaldırılmış olacak. Peki, video konferans uygulaması bu sınırlamayı ne zaman kaldıracak?

Yeni tip koronavirüsle beraber kullanım oranında önemli bir artış meydana gelen video konferans uygulaması Zoom, seyahat etmenin çok güvenli olmadığı bugünlerde insanların aile ve arkadaşlarıyla iletişimde kalmasını sağlamak için belirli bir süre boyunca uygulama içi bazı sınırlamaları esnetiyor. Peki, Zoom 40 dakika süre sınırı ne zaman kalkacak?

Zoom 40 Dakika Süre Sınırı Ne Zaman Kalkacak?

Zoom, bu haftanın başlarında Amerika Birleşik Devletleri’ndeki kullanıcılarının arkadaşları ve aileleriyle sanal olarak vakit geçirmesini kolaylaştırmak için Şükran Gününe özel olarak vide konferans uygulamasındaki 40 dakikalık süre limitini kaldıracağını söyledi. Dünya genelindeki COVID-19 vakalarındaki ani artışların meydana gelmesi ve seyahatle ilgili çeşitli yeni kısıtlamaların alınması göz önünde tutulduğunda video konferans uygulaması Zoom’un bu yılki Şükran Gününde yaygın olarak kullanılması bekleniyor.

40 dakikalık süre limiti, yeni tip koronavirüs salgını boyunca Zoom’un temel planının beraberinde getirdiği en önemli kısıtlamalardan biri olmaya devam etti. Temel plana abone olan kişiler büyük bir çoğunlukla süreleri dolduktan sonra toplantıları yeniden başlatmak zorunda kalıyor ve bu da toplantının sağlıklı ve kesintisiz bir şekilde sürdürülmesine engel oluyordu.

60 dakikalık süre veren Google Meet, 50 dakikalık süre veren Cisco Webex dahil olmak üzere Zoom’un rakiplerinin çoğu da buna benzer kısıtlamalar getirmiştir. Görüntülü görüşme uygulamalarının büyük bir kısmı, sunuculardaki yoğunluğu azaltmak ve para kazanmak için süre sınırlamasını kaldıran ve katılımcı sayısı limitini arttıran birkaç abonelik planına sahiptir.

Zoom diğer görüntülü konuşma uygulamalarından farklı olarak bu yılın başlarında kazandığı popülaritenin bilincinde olarak kendisine güvenen kullanıcılarına büyük bir kolaylık sağlayacak. Video konferans uygulaması, Şükran Günü gibi sunucuların yoğun bir şekilde kullanıldığı bir gün içerisinde bu tür sınırlamaları geçici olarak iptal edecek ve kullanıcıların aile üyeleri veya en yakın arkadaşlarının olduğu bir oturum başlatabilecek.

Zoom 40 dakika süre sınırı tam olarak Şükran Gününde kalkacak. 26 Kasım sabahında kullanıcılar herhangi bir sınırlamada olmadan istediği herhangi biriyle görüntülü olarak görüşme başlatabilecek. Zoom’un tweetine göre kullanıcının nereden bağlandığının bir önemi olmayacak, ücretsiz sürümdeki süre sınırı aynı gün içerisinde Türkiye’de de kaldırılmış olacak.

Zoom Güvenlik Açığı Başına Para Ödeyecek!
GÜVENLİK

Zoom Güvenlik Açığı Başına Para Ödeyecek!

Zoom güvenlik tedbirlerini sıkı tutacak. Video konferans uygulaması, yeni tip koronavirüs salgınıyla beraber popülaritesinin ve sorumluluklarının aynı oranda arttığının bilincinde olarak görüntülü görüşme uygulamasını kullanan kişilerin güvenliğini sağlamak, gizlilik endişelerini ortadan kaldırmak için harekete geçti.

YORUMLAR