2014 Yılında Bazı Facebook Kullanıcıları Oturdukları Yerden Milyonlar Kazandılar

Ödül avcıları geçen yıl Facebook’tan 1.3 milyon dolar para kazandılar.

2014 Yılında Bazı Facebook Kullanıcıları Oturdukları Yerden Milyonlar Kazandılar

Facebook'un kullanıcılarının bazılarıyla daha sıkı ilişkiler içinde olduğunu biliyor muydunuz? Hatta bu kullanıcılardan bazıları geçen yıl Facebook’tan 1.3 milyon dolar para kazandılar. Facebook sayfalarındaki hataları, yazılım açıklarını ve benzeri tasarım ve işlevsel çarpıklıkları bulup bunu rapor eden ve 'ödül avcıları' adı verilen guruplara 2014 yılında yaklaşık 1.3 milyon dolar ödedi.

Bu özel gruplar, Facebook üzerinde sürekli dolaşıp sayfaların tüm arızalarını bulup bildirmekle görevli. Facebook bu programa 'ödül avcılığı programı' adını veriyor. Kod yazan geliştiriciler, grafikerler ve sosyal medya uzmanlarından oluşan 'ödül avcıları' 2014 yılında bu program dahilinde oldukça fazla para kazandılar.

Ödül avcıları grubuna hackerler da dahil. Çevrimiçi sistemin nasıl güçlendirileceği ve açıkların ne olduğu ve nasıl kullanılabileceği hakkında geniş detayları da bu gruplar Facebook'a bildiriyor.

Facebook bu programı yaklaşık olarak 4 yıldır sürdürüyor. Bu program dahilinde Facebook geliştiricilerinin dışında ‘ödül avcıları’ tarafından bulunup Facebook’a bildirilen açık ve hata oranı yüzde 49’u buluyor. Kısaca Facebook hem içerden hem de dışarıdan yardım alarak sayfalarını kararlı tutmayı tercih ediyor.

Facebook bu stratejisinde yalnız değil, Google, Twitter gibi internet devleri bu yöntemi en az Facebook kadar kullanıyorlar.

 Facebook'un Yeni Uygulaması Facebook Lite Yayınlandı

Facebook Kullanıcılarından Özür Diledi

Facebook Gizlilik Ayarlarını Değiştirdi

YORUMLAR