2019'da Çıkmasını Beklediğimiz 10 Oyun

2018 yılında birbirinden güzel onlarca oyun bilgisayar ve konsol oyuncularıyla buluşurken, 2019 yılında çıkacak oyunlar da bir o kadar heyecan uyandırmayı başardı.

2019'da çıkacak en iyi 10 oyun

2018 yılında birbirinden güzel onlarca oyun bilgisayar ve konsol oyuncularıyla buluşurken, 2019 yılında çıkacak oyunlar da bir o kadar heyecan uyandırmayı başardı. Gerek konsollara özel olarak çıkacak oyunlar gerekse birden çok platforma gelmeye hazırlanan yapımlar, beklentiyi yükseltmeye başladılar.

2019'da çıkacak oyunlar arasında özellikle devam oyunları dikkat çekiyor. Unutulmaz serilerden Crackdown’un devamı, Devil May Cry’ın yeni oyunu, çok sevilmesine rağmen yaşadığı problemlerle istediği yere gelemeyen The Division’ın yenisi ve daha nice yeni yapım, oyuncularla buluşmaya hazırlanırken, hazırladığımız listesinde gözümüze çarpan 10 oyunu listelemek istedik.

2019’un en iyi oyunu olmaya aday olanlar arasında The Last of Us II hemen göze çarparken, bir başka PlayStation 4’e özel Days Gone da dikkat çekmeye şimdiden başlamış durumda. BioWare’in geliştirdiği ve görselliğiyle büyüleyen Anthem ise yine yılın oyunu adaylarının en başında geliyor. İşte bizim seçtiğimiz 2019’da beklenmesi gereken 10 oyun:

10- Days Gone

Sons of Anarchy dizisinin 28 Days Later filmiyle buluşmuş hali gibi duran Days Gone, zombi istilası sonrasında bir dünyayı anlatacak. Zombiler tek başlarına yeterince korkutucu değillermiş gibi Days Gone’da zombiler üstünüze milyonluk gruplar halinde saldırıcaklar ve işler çığırından iyice çıkacak.

Çıkış tarihi: 26 Nisan 2019

Platform: PlayStation 4

9- Sekiro: Shadows Die Twice

Demons Souls ve Darks Souls oyunlarının arkasındaki From Software tarafından geliştirilmeye devam edilen Sekiro, Feodal Japonya zamanlarında geçecek ve herkesin bildiği ninjaları anlatacak. Her zaman olduğu gibi oyuncuları sonuna kadar zorlamayı hedefleyen oyun, birçok kişiye klavye ve kontrolör kırdırmaya şimdiden aday.

Çıkış tarihi: 22 Mart 2019

Platform: PC, PS4, Xbox One

8- The Division 2

The Division, gerek grafikleri, gerek fizik motoru, gerekse oynanışıyla daha çıkmadan çok beğenilmişti. Buna rağmen çıktığı günlerde yaşadığı bug problemi ve sonrasında çözülemeyen hile sorunuyla birçok oyuncuyu kendisinden soğutmuştu. İkinci oyunla daha sağlam gelmeyi planlayan Ubisoft, kıyamet sonrası ortaklaşa görevlerin yapılabildiği bir oyun olarak planladığı The Division 2 ile birçok oyuncuyu tekrar kendine çekmiş durumda.

Çıkış tarihi: 15 Mart 2019

Platform: PC, PS4, Xbox One

7- Devil May Cry 5

God of War’un şekil değiştirmesinden sonra elimizde kalan nadir eski usül hack-and-slash oyunlarından biri olan Devil May Cry serisi, yeni oyunuyla tekrar karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Yeni nesile ayak uyduran görüntüsüyle birçok oyuncunun ağzının sularının akmasına sebep olan yapım, daha ilk videosundan müthiş olacağını ispatlamış durumda.

Çıkış tarihi: 8 Mart 2019

Platform: PC, PS4, Xbox One

6- Metro: Exodus

Metro serisi, nükleer savaş sonrasında metro tünellerine sığının insanların hayatlarını anlatıyordu. Metro sistemine ayak uydurarak, bambaşka bir dünya yaratan insanlık, kendi arasında çekişmeye ve yüzeyde şekilde değiştiren hayvanlarla mücadele etmeye devam ediyordu. Her zaman hikayeyle oynanışı bir arada götürmesiyle çok sevilen Metro serisi yine iyi bir FPS deneyimi sunmaya geliyor.

Çıkış tarihi: 22 Şubat 2019

Platform: PC, PS4, Xbox One

5- Crackdown 3

Çok uzun yıllardır geliştirilmeye devam edilen Crackdown 3, birçok kez ertelenen Crackdown, bu sefer çıkacak gibi görünüyor. Eski oyunlar arasında en unutulmazlardan olan Crackdown’un günümüze uyarlanan hali olarak adlandırılabilecek olan oyun, birçok oyuncunun en çok bekledikleri arasında yerini almaya devam ediyor.

Çıkış tarihi: 15 Şubat 2019

Platform: PC, Xbox One

4- Ghost of Tsushima

Infamous serisinin geliştiricisi Sucker Punch Games tarafından yapılmaya devam edilen ve görselliğiyle kendine hayran bırakan Ghost of Tsushima, 1274 yılında Japon adalarına saldıran Moğollar ile Japonlar arasında geçen mücadeleyi anlatmaya hazırlanıyor. Hem az bilenen bir tarihi olay olması hem de oldukça güzel görünmesiyle birçok kişiyi yakalayan yapımın tam olarak ne zaman çıkacağı bilinmese de 2019’da bizlerle buluşacağı biliniyor.

Çıkış tarihi: 2019

Platform: PlayStation 4

3- Resident Evil 2 Remake

Korku oyunu türünün gelmiş geçmiş en iyi oyunlarından bir tanesi olarak gösterilen Resindet Evil 2 hakkında beklenmedik bir karar veren Capcom, oyunu yenileyerek tekrar çıkaracağını duyurmuştu. Yenileme işlemini sadece kaplama kalitesini yükseltmek olarak sınırlamayan Capcom, tüm oyunu yeni teknolojilerle baştan yapacağını söylemiş ve korku oyunu sevenleri heyecanlandırmayı başarmıştı.

Çıkış tarihi: 25 Ocak 2019

Platform: PC, PS4, Xbox One

2- Anthem

Geliştirdiği RPG oyunlarıyla tanıdığımız BioWare, Mass Effect: Andromeda ile hayranlarını hayal kırıklığına uğratmıştı. Mass Effect gibi bir seriyi batırmasının yanı sıra çok sorunlu bir oyunu piyasaya sürdüğü için eleştirilen oyun stüdyosu, Anthem ile hayranlarının gönlünü kazanmak için geri dönmüştü. Destiny gibi çevrimiçi oynanışa odaklanan ve açık dünyada aksiyona doyacağınız bir RPG oyunu geliştiren BioWare, özellikle grafik kalitesi konusunda herkesi etkilemişti.

Çıkış tarihi: 22 Şubat 2019

Platform: PC, PS4, Xbox One

1- The Last of Us II

2013 yılında çıkan The Last of Us, kıyamet sonrası bir dünyada hayatta kalmaya çalışan iki güçsüz insanı konu almasıyla oldukça klişe bir hikayeyi anlatacak gibi duruyordu. Oyun çıktıktan sonra hikayenin bu kadar basit olmadığı görülmüş ve insanlar mükemmel bir anlatıyla karşılaşmışlardı. Hikayenin üzerine mükemmel tasarlanmış oynanış ve gerçekten oradaymışsınız gibi hissettiren atmosferle yılın oyunu olan The Last of Us, gönüllerde yer etmişti. 2016’da duyurulan ikinci oyun ise beklentileri bir hayli yükseltti. Benzer bir temada ve daha detaylı oynanışıyla göze çarpan yapım, 2019’un en iyilerinden biri olmaya şimdiden aday.

Çıkış tarihi: 2019

Platform: PlayStation 4

En İyi 50 Oyun Yapımcısı
OYUN

En İyi 50 Oyun Yapımcısı

İngiltere oyun basınının önde gelen dergilerinden Edge, geçtiğimiz günlerde bir sıralama yaptı. Tarihteki en iyi 50 oyun yapımcısının sıralamasını yapan derginin bu listesini sizlerle paylaşıyoruz: 1.

Android İçin En İyi 10 Retro Oyun
MOBİL

Android İçin En İyi 10 Retro Oyun

Hangi yaşta olursak olalım, her zaman geçmişe biz özlem duymuşuzdur. Lisedeyken çocukluk anılarımızı özler, üniversitedeyken lise anılarımızı, iş hayatına atılınca üniversite yıllarını, yaşlandıkça ise gençlik anılarını özler dururuz.

İşte Oyun Dünyasının En İyi 100 Oyunu
OYUN

İşte Oyun Dünyasının En İyi 100 Oyunu

1970'li yıllardan bu yana hayatımızda olan oyunlar, her dönemde farklılaştı ve küçük büyük demeden herkesi etkilemeyi başardı.

YORUMLAR