4.5G'ye Nasıl Geçilir?

Bu gün itibariyle ülkemizde 4.5G mobil ağlara resmi olarak geçildi.

4.5G'ye Nasıl Geçilir?

Bu gün itibariyle ülkemizde 4.5G mobil ağlara resmi olarak geçildi. Operatörler bu mobil ağları kullanıma açsalar da birçok mobil cihaz bu mobil ağlara otomatik olarak geçiş yapamıyor. 4.5G uyumlu SIM kartınızı aldıktan ve telefonunuza taktıktan sonra akıllı telefonlarınızda 4.5G kullanabilmek için ilk önce küçük bir ayar yapmanız gerekmekte. Bu ayarı yaptıktan sonra telefonunuzla yüksek hızlı internetin keyfini çıkarabilirsiniz.

Akıllı telefonunuzun 4.5G uyumlu olup olmadığını bilmiyorsanız bu yazımızdan kontrol edebilirsiniz, ayrıca yazımızda 4.5G hakkında detaylı bilgiler de yer almakta: 

Telefonunuz ve SIM Kartınız 4.5G Uyumlu mu? Öğrenin!

Akıllı telefonunuz ve SIM katınız 4.5G ile uyumluysa sıra 4.5G ayarlarını yapmaya geliyor:

4.5G Ayarları Nasıl Aktifleştirilir

Akıllı telefonunuzda 4.5G mobil ağa geçiş yapmak için öncelikle cihazınızın ayarlarına gidin:

Ayarlar penceresinde "Daha fazla" seçeneğinin üzerine dokunun.

Yeni açılan panelde "Mobil şebekeler" seçeneğini seçin. Eğer Mobil şebekeler başlığını göremiyorsanız "Hücresel ağlar" gibi seçenekler de aynı ayarları yapmanızı sağlayacaktır.

Mobil şebekeler menüsü açılınca "Şebeke seçimi" ya da "Ağ operatörleri" seçeneğini seçmeniz gerekiyor.

Şebeke seçimi sayfası açıldıktan sonra "Şebeke ara" ya da "Ağları ara" seçeneğini seçin. Bu işlem biraz zaman alacaktır ve işlem tamamlanınca kullanabileceğiniz mobil ağlar listelenecektir:

Karşınıza çıkan seçeneklerden LTE ile biten seçeneği seçin ve 4.5G ağınıza geçiş yapın.

4.5G Ne Kadar Hızlı?

Akıllı telefonunuz üzerinden 4.5G ağa geçiş yaptıktan sonra size ne kadar hız artışı sunacağını merak edebilirsiniz. Bu farkı ölçmek için aşağıdaki uygulamalardan faydalanabilirsiniz:

YORUMLAR