Acer, CES 2016 Öncesinde Yepyeni Ürünlerini Tanıttı

Acer, CES 2016 öncesinde yepyeni ürünlerini tanıttı.

Acer, CES 2016 Öncesinde Yepyeni Ürünlerini Tanıttı

Acer’ın 6 – 9 Ocak 2016 tarihleri arasında düzenlenecek Tüketici Elektroniği Fuarı kısa adıyla CES öncesi yepyeni ürünlerle karşımıza çıktı. 4K ekrana sahip 2’si 1 arada, USB Type-C portuna sahip monitör, Windows 10’lu akıllı telefon, bütçe dostu tablet, Intel RealSense kameralı üst seviye dizüstü bilgisayar şirketin CES 2016’da görücüye çıkaracağı ürünler arasında.

Tayvanlı donanım üreticisi Acer, CES 2016’ya bomba gibi bir giriş yapacak diyebiliriz. Fuar öncesi duyurulan cihazların tümünün Windows 10 işletim sistemiyle tam uyumlu olduğu başka bir deyişle Windows 10 ile hayatımıza giren yepyeni özellikleri deneyimleyebileceğimiz ürünler olduğu göze çarpıyor. Her fiyat aralığında her kullanıcıya hitap eden ürünler olduğunu da eklemek gerek. Lafı fazla uzatmadan Acer’ın CES 2016 öncesi sürprizlerine geçmek istiyorum:

Aspire Switch 12 S

Acer’ın 2’si 1 arada ürünü Aspire Switch 12 S, dizüstü bilgisayar, tablet, ekran ve çadır modunda kullanımı destekleyen yenilikçi bir ürün olarak karşımıza çıktı. 12.5 inç 3840x2160 çözünürlük sunan 4K ve maksimum 1920x1080 çözünürlüğe erişen full HD olmak üzere Gorilla Glass 4 teknolojisiyle korunan ve gözü daha az yoran ve renkli daha canlı gösteren Acer’ın kendi teknolojileriyle donatılmış iki ekran seçeneğiyle satışa sunulacak üründe Intel’in 6. Nesil Core M işlemcisi, 4GB veya 8GB RAM bulunuyor. USB-C ve Thunderbolt 3 bağlantılarını destekleyen ve 3 adet USB 3.0 portu, microHDMI çıkışı, 3.5mm kulaklık girişi, microSD kart okuyucu, arka yüzde Intel RealSense R200 kamera ile donatılan üründe isteğe göre 128GB ve 256GB SSD depolama seçenekleri sunuluyor. Ayrılabilir klavyesi ile her türlü kullanıma yönelik (ders, oyun, iş) bir ürün olduğunu gösteren Aspire Switch 12 S’in yurt dışı başlangıç fiyatı 1199 Euro ve Şubat ayından itibaren satışa sunulacak.

Acer Iconia One 8

Acer’ın tabletle yeni tanışacak her yaştan kullanıcıya özel tasarladığı 8 inç Android tabanlı tableti Iconia One 8, HD çözünürlük sunan 10 noktalı çoklu dokunmatik ekrana sahip. MediaTek’in dört çekirdekli işlemcisi ve 1GB DDR3L RAM’i ile internette gezinme, video oynatma, müzik dinleme ve düşük boyutlu mobil oyunları oynatma gibi işlemleri rahatlıkla yerine getirebileceği belirtilen tabletin arka yüzünde 5MP, ön yüzünde 2MP kamera bulunuyor. 16GB dahili depolama alanı microSD kart ile yükseltilebiliyor. Tek dokunuşla tableti uyandırma ve ön tercihli uygulamayı yükleme imkanı tanıyan EZ WakeUp, ekran görüntüsü almayı kolaylaştıran EZ Snap ve tablete yüklü uygulamaları, belleği ve depolamayı optimize eden System Doctor hiç şüphesiz ki tabletin dikkat çeken özellikleri arasında. Ebeveyn denetimi ve çocuklara özel arayüz sunan Acer Kids Center uygulamasını da atlamamak gerek. Tabletin başlangıç satış fiyatı ise 129 Euro.

Acer R1 Serisi

7mm’nin altındaki ultra ince monitör çerçevesiyle dikkatleri üzerine çeken Acere R1 Serisi, gerek iş gerekse de evde günlük kullanım için son derece ideal bir ürün olarak karşımızda. Fark edilmeyecek derece ince çerçevesiyle maksium görüntüleme ve minimum görsel karışıklık sağlayan monitörün gözleri uzun kullanımda dahi yormayan, titreşim önleme, mavi ışık filtrelesi gibi özel teknolojilerle donatıldığını görüyoruz. Full HD çözünürlük sunan IPS monitörün 21.5, 23, 23.8, 25 ve 27 inç seçenekleri bulunuyor. R1 Serisini Ocak ayından itibaren göreceğiz ve başlangıç fiyatı 139 Euro olacak.

Acer H7 Serisi

Dünyanın ilk USB-Type C destekleyen monitörü olarak öne çıkan Acer H7 Serisi, maksimum 2560x1440 çözünürlüğü destekliyor. Acer’ın TrueHarmony ve DTS Sound teknolojileriyle üst düzey ses deneyimi sunan ve dizüstü bilgisayar, akıllı telefondan veri – görüntü aktarımıyla tek kablo üzerinden şarj etmeyi eş zamanlı yapmayı mümkün kılan monitörün 25 ve 27 inç seçenekleri bulunuyor. Ev ve ofis ortamında tercih edilebilecek monitörün başlangıç fiyatı 499 Euro ve Şubat ayından itibaren pazara giriş yapacak.

Acer XR342CK

Acer’ın hardcore oyunculara yönelik monitörü Acer XR342CK, 34 inç boyutunda 21:9 ve 3440x1440 çözünürlük sunuyor. Kusursuz görselleri sunmak adına eşsiz teknolojilerle donatılan monitörün alt kenarına isteğe göre değiştirilebilen ortam ışığı istenen moda uygun aydınlatma efekti sağlıyor ki gece oyun oynamanın veya film izlemenin keyfini tahmin etmek çok zor değil. Monitörün başlangıç fiyatı 1099 Euro ve Mart ayından itibaren satın alınabilir olacak.

Acer Chromebook 11

Acer’ın stil ve taşınabilirliği (sadece 18.6mm, 1.1kg) bir araya getiren yeni 11.6 inç Chromebook’u performans ve pil ömrü konusunda oldukça iddialı. Tek şarj ile 9 saate kadar kullanım süresi sunan Chromebook’un kalbinde Intel Celeron 4 çekirdekli işlemci, 2GB/4GB bellek bulunuyor ve 16GB/32GB eMMC depolama alanı ile geliyor. Çift bantlı 2x2 MIMO 802.11ac WiFi, Bluetooth 4.0, USB 3.0, USB 2.0 ve HDMI bağlantı teknolojilerini destekliyor. 2 stereo hoparlör ve entegre mikrofon ile iyileştirilmiş kaliteli ses ve görüntü sunan web kamerasını ve sd okuyucuyu da unutmamak gerek. Tabii ki güvenlik ve kullanılabilirlik yönünde de avantajlar sunuyor. Chromebook 11 serisi 16GB veya 32GB eMMC depolama ve 2GB veya 4GB RAM seçenekleri ile satışa sunulacak ve başlangıç fiyatı 179.99 dolar olacak.

Acer Aspire V Nitro 2016 (Black Edition)

Acer’ın oyunculara özel tasarladığı dizüstü bilgisayar modeli Acer Aspire V Nitro Black Edition, 6. Nesil Intel Core işlemciden güç alıyor. NVIDIA GeForce GTX960M 4GB GDDR5 ekran kartına sahip üst sınıf dizüstünün 15 inç 17 inç modelleri bulunuyor. İnce kesim kenar ve yuvalı anten tasarımıyla dikkat çeken bilgisayarda Intel RealSense kamera mevcut. 1.5 metreye kadar gelişmiş algılama alanı, daha hassas izleem, kumanda ve obje tanıma özelliklerini sunan ve Windows 10 ile birlikte gelen biyometrik parola sistemi Windows Hello deneyimini sunan 3D kamera ile söylenene göre yüzümüzü tarayıp sevdiğimiz oyun karakterlerine ekleyebileceğiz ve arka planı kaldırarak görüntülü sohbet etme imkanı bulabileceğiz.

YORUMLAR