Açıköğretimlilere Office 365 Pro Ücretsiz!

Açıköğretim öğrencisiyseniz Office 365 Pro'yu ücretsiz kullanabilirsiniz. Peki, oldukça popüler hizmeti kullanabilmek için hangi adımları uygulamak gerekiyor?

Türkiye’nin köklü eğitim kurumlarından Anadolu Üniversitesi, açıköğretim öğrencilerine ücretsiz Office 365 Pro imkânı sunacak. Dijital dünyada kullanıcılara çeşitli ayrıcalıklar sunan “edu” uzantılı mail adresleri, bu kez de ücretsiz bir şekilde Office 360 Pro sahibi olmanın kapılarını aralayacak.

Eskişehir’de bulunan Anadolu Üniversitesi bünyesinde verilen ve öğrencilerin mekândan bağımsız öğrenim gördüğü “açıköğretim” öğrencileri kendilerine sunulan aof.anadolu.edu.tr mail adresleriyle Office 365 Pro’nun ücretsiz sahibi olacaklar.

Microsoft Office Ücretsiz Kullanma Nasıl Yapılır?
YAZILIM

Microsoft Office Ücretsiz Kullanma Nasıl Yapılır?

Uzun yıllar boyunca hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelen, eski adıyla Microsoft Office olarak bildiğimiz Microsoft 365, öğrencilerden çalışanlara kadar oldukça geniş bir kitleye hitap ediyor.

1 terabaytlık devasa bir sanal depolama alanının da ücretsiz sunulacağı bu güzel hizmetten faydalanabilmek için bir dizi işlemleri gerçekleştirmek gerekiyor.

Açıköğretimde Ücretsiz Office 365 Pro Kullanma Adımları

  • Portal Office sitesini ziyaret edin.
  • Aof.anadolu.edu.tr uzantılı mail adresiyle giriş yapın.
  • "Şimdi Yükle" butonuna tıklayın.

Office 365 Pro isimli hizmeti bedava kullanabilmek için Portal Office internet sitesini ziyaret edin. Daha sonra Aof.anadolu.edu.tr uzantılı mail adresiyle giriş yapın. Bu işlemin hemen ardından "Şimdi Yükle" butonuna tıklayın.

Bu adımları uygulama noktasında problem yaşayan internet kullanıcıları için görseller ile daha detaylı bir şekilde açıkladık. Ayrıntılı anlatıma aşağıdan göz atabilirsiniz.

1. http://portal.office.com/home adresine gidip @aof.anadolu.edu.tr uzantılı mail adresinizi yazın. Sistem sizi otomatik olarak yönlendirecektir.

2.Parolanızı yazın.

3.Çıkan sayfada “Şimdi Yükle”ye basın.

Kurulum işlemlerini tamamlayarak Office 365 Pro’yu hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Açıköğretim öğrencisiyseniz fakat aof.anadolu.edu.tr uzantılı e-posta adresiniz yoksa sadece birkaç adımda e-posta hesabınızı oluşturabilirsiniz.

Anadolu Üniversitesi Edu Uzantılı E-Posta Oluşturma Adımları Neler?

  • Mail.anadolu.edu.tr sitesini ziyaret edin.
  • T.C. kimlik numaranızı yazın.
  • Parola girin.
  • "Devam Et" butonuna tıklayın.
  • E-posta adresleri içerisinden seçim yapın.
  • "Tamam" butonuna basın.

Yukarıda yer alan adımları uygulayarak edu uzantılı e-posta oluşturma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlemin nasıl uygulanacağına aşağıdan görseller üzerinden bakabilirsiniz.

1. https://mail.anadolu.edu.tr/web/yenieposta.aspx adresine gidin. Kimlik numaranızı yazın ve şifre girin. Daha sonra "Devam Et" butonuna basın.

2. Seçiminizi yapın ve hemen ardından "Tamam" butonuna tıklayın.

"Tamam" butonuna tıkladıktan sonra ekranın alt kısmında "E-posta kutunuz başarıyla oluşturulmuştur, iki saat içerisidne erişime ve kullanıma hazır olacaktır" ifadesi yer alacak.

E-posta adresiniz birkaç saat içinde aktif olacaktır. Aktif olduktan sonra yukarıda izah ettiğimiz adımları tamamlayarak Office 365 Pro sahibi olmanız mümkün.

YORUMLAR