Adobe Creative Suite 6'nın (CS6) Tüm Özelliklerini Açıkladı

Adobe Creative Suite 6 nedir, ne işe yarar, neler sunuyor? İşte dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan hizmete dair merak edilen detaylar!

Adobe Creative Suite 6 (CS6) nedir, ne işe yarar? Adobe bugün profesyonel tasarım yazılımı CS6'yı duyurdu ve yeni sürümün Creative Cloud denilen bir çevrim içi servisle birlikte geleceğini belirtti. Şirket yapılan açıklamalarda CS6’nın 30 gün içerisinde yüklenmeye hazır olacağını ve ön siparişlerin bugün başladığını duyurdu.

Photoshop Ücretsiz Kullanma Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Photoshop Ücretsiz Kullanma Nasıl Yapılır?

Photoshop ücretsiz kullanmak için gerekli olan adımlar nelerdir? Bu yazıda piksel tabanlı popüler fotoğraf düzenleme programını herhangi bir ücret ödemeden nasıl kullanabileceğinizi öğreneceksiniz.

Yazılım devi Adobe tarafından sunulan Adobe Creative Suite 6, çoğu kullanıcı tarafından oldukça merak ediliyor. Bu yazıda popüler hizmete ilişkin merak edilen birtakım soruları yanıtladık.

Adobe Creative Suite 6 Nedir, Neler Sunuyor?

En güçlü resim editörlerinden birisi olan Photoshop’tan destek alan CS6’nın içerisinde çizimler için Illustrator, basın için InDesign, video düzenleme için Premiere Pro, web tasarım içinse Flash ve Dreamweaver yer alıyor. Paketin pek çok başka uygulama ile birlikte toplam fiyatı 2.599 dolar ediyor ve CS6 Master Collection olarak adlandırılıyor.

Ayrıca yeni bir servis olan Creative Cloud tüm bu uygulamaları bulut bilişim yani web uygulaması olarak sunuyor ve aylık 49.99 dolarlık bir ücretlendirmeye sahip.

Paketin en önemli parçası olan Photoshop CS6 pek çok yeni özellikle birlikte geliyor. İçerik farkındalığına sahip taşıma ve ekleme araçları ve video düzenleme özellikleri en çok dikkat çekenler arasında. Yeni Camera Raw adlı modül tüm popüler SLR dijital makinelerin dosyalarını düzenleyebiliyor ve lens özelliklerine göre fotoğrafları düzeltebiliyor. Yeni çizim, yazı, perspektif araçları ve performans iyileştirmeleri Photoshop CS6’nın diğer yeni özellikleri arasında.

Photoshop CS6'nın piyasaya sürülmeden önce yayınlanan Beta test sürümünü aşağıdaki bağlantıyı kullanarak indirebilirsiniz:

Creative Cloud Nedir?

Standart program paketinin yanında Creative Cloud denilen servisi de duyuran Adobe servisin detaylarını şu şekilde açıkladı. Creative Cloud sayesinde bilgisayarınıza hiçbir program yüklemeden Adobe CS6’nın servislerine web üzerinden erişebileceksiniz. Bu uygulamalar düzenli olarak güncellenecek ve paylaşma, yayınlama gibi özellikler de barındıracak. Ayrıca iOS ve Android için hazırlanan uygulamalara da Creative Cloud servis kullanıcıları erişebilecekler. Toplamda 20 GB depolama alanı sunacak olan Creative Cloud kullanıcıların bilgisayarları arasında da senkronizasyon işlemleri gerçekleştirerek dosyalarınızı yanınızda taşımanıza olanak sağlayacak. Ayrıca eğitim dökümanları ve çevrimiçi kütüphane de paketin içerisinde yer alanlar arasında.

Creative Cloud içerisindeki uygulamalar farklı platformlarda çalışabilecek şekilde düzenlenmiş. Bilgisayar, tablet, akıllı telefon gibi farklı cihazlarla tüm işlemlerinizi gerçekleştirebileceksiniz.

Hazırlanan uygulamalar mümkün olduğunda basit bir arayüzle hazırlanmış ve uygulamaları öğrenmeye çalışmaktansa içeriğinize odaklanmanız hedeflenmiş durumda.

Uygulamaların pek çoğu Adobe Mercury grafik motorundan faydalanıyor ve böylece PC ve Mac’lerde yer alan ekran kartının işlemcisine ait gücü de grafik düzenleme sırasında kullanabiliyorsunuz.

Premiere Pro profesyonel video düzenleme programı da benzer bir hız artışı yaşıyor ve birden fazla kamera kapasitesi, yeni düzenleme araçları ve yeni dijital sinema kameraları için destek sunuyor.

Web tasarım için hazırlanmış olan Dreamweaver farklı ekran boyutları için yeni tasarımlar eklerken HTML5, CSS geçişleri ve jQuery mobil desteği de vermeye başlayacak. Bir diğer web tasarım aracı olan Flash ise oyun geliştiricileri için yeni araçlar içeriyor.

Bir önceki sürümden yükseltme yapmak isteyen kullanıcıların satın alma fiyatları hangi önceki sürümü kullandıklarına göre değişikli gösterecek. Buna göre CS5.5 kullanıcıları 525 dolar öderken CS4 kullanıcıları için bu rakam 1.399 dolara kadar çıkacak. Elbette öğrenciler için sunulacak olan fiyatlar çok daha düşük olacak.

Ayrıca tüm pakete ihtiyacı olmayanlar için programlar ayrı ayrı fiyatlandırılarak da satın alınabilecek.

Genel olarak duyurulan fiyatların listesi şu şekilde:
(Yükseltmeler CS5.5 fiyatlarıdır)

Photoshop Extended
Tam sürüm: 999 dolar
Yükseltme: 399 dolar

Photoshop
Tam sürüm: 699 dolar
Yükseltme: 199 dolar

Illustrator
Tam sürüm: 599 dolar
Yükseltme: 249 dolar

InDesign
Tam sürüm: 699 dolar
Yükseltme: 125 dolar

Dreamweaver
Tam sürüm: 399 dolar
Yükseltme: 125 dolar

Fireworks
Tam sürüm: 299 dolar
Yükseltme: 149 dolar

Flash
Tam sürüm: 699 dolar
Yükseltme: 99 dolar

Premiere Pro
Tam sürüm: 799 dolar
Yükseltme: 149 dolar

After Effects Pro
Tam sürüm: 999 dolar
Yükseltme: 175 dolar

YORUMLAR