Android Ekran Görüntüsü Almak için Kullanabileceğiniz En İyi Uygulamalar

Android cihazlarınızın ekran görüntülerini yakalayabilmek için kullanabileceğiniz en iyi uygulamaları ortaya çıkardık!

Android Ekran Görüntüsü Almak için Kullanabileceğiniz En İyi Uygulamalar

Android akıllı telefon ve tabletlerimizin kendi içerisinde aslında bir ekran görüntüsü alma mekanizması mevcut. Ancak bu mekanizma genellikle kullanıcılar için pek bir özelleştirme seçeneği sunmuyor ve dolayısıyla detaylı işlerde kullanmanız için gerekli olanaklara sahip değil. Bu nedenle pek çok uygulama geliştiricisi, daha kolay ve etkili bir şekilde ekran görüntüleri yakalayabilmeniz için çeşitli araçlar hazırlamış durumda.

Sizler için kullanabileceğiniz en etkili ekran görüntüsü yakalama uygulamalarını bir araya getirerek bu konuyu açıklığa kavuşturmaya çalışacağız. Dilerseniz hemen uygulamalarımıza geçiş yapalım.

Screenshot

Screenshot uygulaması, listemizdeki en sade Android ekran görüntüsü yakalama uygulamaları arasında. Uygulamanın tek işlevi ekran görüntüsü yakalamak ve daha sonra bunları paylaşabilmenize yardımcı olmak. Ancak ekran görüntülerini alırken fiziksel butonlara basmanızı gerektirmemesi ve ince ayarlar sayesinde ekranın belli bölümlerine dokunmanın yeterli olması onu diğer pek çok uygulamaya göre avantajlı hale getiriyor.

Ancak root yetkisi gerektirmesi nedeniyle cihazının garantisi devam eden kullanıcıları da uyarmak gerekiyor. Reklamsız, hızlı çalışan ve bir kaç kişiselleştirme seçeneğine sahip olan yapısıyla kesinlikle denenmeden geçilmemesi gerekenler arasında.

Capture Screenshot

Capture Screenshot uygulaması, ekran görüntüleri yakalama seçeneğinin yanında onlar üzerinde düzenlemeler de yapabileceğiniz ücretsiz bir araç. Yukarıdaki uygulamanın aksine ekran görüntüsü almak için ekranda çıkan butona dokunma, cihazı sallama, bildirimler menüsünü kullanma gibi farklı seçenekler sunması ise biraz daha özelleştirme isteyenlere yönelik olmuş fakat bu özelliklerin bazıları maalesef rootsuz cihazlarda çalışmayabiliyor.

Aldığınız ekran görüntüleri üzerinde pek çok resim düzenleme işlemi uygulayabilmeniz sayesinde onları paylaşmadan önce tam olarak istediğiniz ayara da getirebiliyorsunuz. Bilhassa kırpma gibi seçenekler görüntülerin istemediğiniz bölümlerini çıkartmanıza yardımcı olacaktır.

Apowersoft Screenshot

Apowersoft Screenshot uygulaması da hem ekran görüntüsü alabilen hem de alınan görüntüleri düzenlemek için seçenekler sunan uygulamalar arasında. Ancak diğerlerinin aksine web sitelerini görüntüleyebilmeniz için bir web tarayıcısına da sahip olan uygulama, böylelikle web sitelerinin ekranda görünmeyen bölümlerinin bile baştan aşağı görüntülerini alabiliyor ve saklayabiliyor. Özellikle sık sık internet sitelerinin ekran görüntülerini almak isteyenler denemeden geçmemeli.

Super Screenshot

Super Screenshot uygulaması, diğer pek çok ekran görüntüsü yakalama uygulamasının aksine root yetkisi gerektirmiyor ve böylelikle garantisini korumak isteyen kullanıcılar için optimum çözümlerden birisi haline geliyor. Hatta ekran görüntülerini yakalamak için Android'in kendi sisteminden faydalandığını da söyleyebilirim.

Buna rağmen alınan görüntüler üzerinde yazı yazmaktan tutun da filtrelere kadar çok sayıda düzenleme seçeneği sunması, düzenlemelerin ardından da paylaşmanıza imkan tanıması kesinlikle beğeneceğiniz yanlar arasında.

Screenshot Ultimate

Screenshot Ultimate uygulaması, adından da anlayabileceğiniz gibi listemizdeki en kallavi uygulama. Tam olarak “16” yazıyla on altı farklı ekran görüntüsü alma metoduna sahip olan uygulama, böylece ekran görüntüsü alma konusunda tam bir uzman ve çok sayıda kişiselleştirme seçeneğini kullanıcılara sunuyor.

Bu ekran görüntüsü yakalama metodlarının bir kısmı şöyle sıralanıyor:

  • Sanal butonlar
  • Cihazı sallama
  • Fiziksel butonlar
  • Zamanlama
  • Işık sensörü
  • Yakınlık sensörü
  • Dış sesler
  • Diğerleri

Tabii ki ekran görüntülerinizi düzenlemek için kullanabileceğiniz resim düzenleme araçları da Screenshot Ultimate'in içerisinde mevcut.

Android'de Ekran Görüntüsü Alma

YORUMLAR