Android İçin En İyi 10 Odadan Kaçış Oyunu

Hepimiz zaman zaman hayatımızda biraz adrenalin olsun istiyoruz. Hayatın sıradanlığından kurtulup maceralara çıkmak, heyecanlı olaylarla karşılaşmak ve hatta korkmak istiyoruz. Bundandır ki zaman zaman bunu az da olsa gerçekleştirebilmek için aksiyon, mac

Android İçin En İyi 10 Odadan Kaçış Oyunu

Hepimiz zaman zaman hayatımızda biraz adrenalin olsun istiyoruz. Hayatın sıradanlığından kurtulup maceralara çıkmak, heyecanlı olaylarla karşılaşmak ve hatta korkmak istiyoruz. Bundandır ki zaman zaman bunu az da olsa gerçekleştirebilmek için aksiyon, macera ve korku filmleri izliyoruz.

Fakat bazılarımızı filmler kesmiyor ve bunu bir adım daha öteye götürmek için oyunlar oynuyorlar. Oyunlar filmlerden daha interaktif olduğu için, gerçeğe bir tık daha yakın hissiyatı veriyor. Fakat bazılarımız var ki, bu heyecan isteğini gerçek hayata taşıyorlar.

Bildiğiniz gibi son zamanlarda popüler olmaya başlamış bir oyun çılgınlığı var: odadan kaçma oyunları. Testere gibi, Küp gibi filmler de aslında bu çılgınlığı başlatan filmlerden oldular diyebilirim. Şu anda Türkiye'de benim bildiğim kadarıyla en azından 3 tane odadan kaçma oyun organizasyonu düzenleyen yer var.

Bu oyunların amacı da tahmin edebileceğiniz gibi kapatıldığınız yerde çeşitli ipuçlarını çözerek ve eşyaları kullanarak odadan veya odalardan kaçabilmek. Fakat bunu gerçek hayatta denemeden önce isterseniz mobil cihazlarınızda deneyip tecrübe edinebilirsiniz. Biz de bu yüzden sizler için Android cihazlarınızda oynayabileceğiniz en iyi odadan kaçma oyunlarını derledik.

100 Doors 3

Öncelikle odadan kaçma oyunları için aslında iki farklı çeşit olduğunu söyleyerek başlamak istiyorum. Bunları odadan kaçma ve kapıyı açma olarak ayırt edebiliriz. Ikisinin de amacı odadan çıkmak olsa da ikinci kategoride çok fazla dolaşma şansınız yok.

Büyük bir oda yerine yalnızca kapıya yüzünüzü verdiğiniz ve çeşitli puzzle'ları çözerek kapıyı açabildiğiniz oyunlar olarak tanımlayabilirim. Bu da onlardan birisi. Bu oyunlarda bulmacaları çözmeniz, gerektiğinde telefonu sallamanız gerektiğinde ters çevirmeniz gerekiyor.

100 Doors 3, kendinden önceki iki oyunun devamı niteliğinde diyebilirim. Dediğim gibi amacınız ise kapıyı bir şekilde açabilmek.

100 Doors of Revenge 2014

Yukarıda bahsettiğim kapı açma oyunlarından bir diğeri de 100 Doors of Revenge 2014. Bu tarz pek çok başarılı oyuna sahip olan Gipnetix firması tarafından geliştirilmiş. Oyunda amacınız bir şekilde kapıyı açmak.

Oyunda detaylara dikkat etmeli, mantığınızı çalıştırmalı ve etraftaki eşyaları kullanarak kapıları açmalısınız.

Oyunda sizi eğlendirecek mini bulmacalar ve farklı temalarda odalar bulunuyor. Grafikler ise hayli başarılı.

Dooors

Dooors da yine kapı açarak ilerlemeniz gereken oyunlardan bir tanesi. Amacınız yine odalar içindeki eşyaları bulmak, bunları doğru biçimde kullanmak ve şifreleri çözerek ilerlemek.

Bölümleri geçmek için zaman zaman telefonunuzu sallamanız zaman zaman ters çevirmeniz ve yan yatırmanız gerekecek.

Ilk bölümler çok kolaymış gibi görünse de bu sizi aldatmasın çünkü ilerledikçe göreceksiniz ki gittikçe zorlaşan 70 bölüm sizi bekliyor.

Can You Escape 2

Kapı açma oyunlarından sonra gelelim asıl odadan kaçma oyunları. Kapı açma oyunları size zor geldiyse bir de bunları denemelisiniz çünkü bunlar çok daha karmaşık ve dolaşmanız gereken daha çok yer var.

Can You Escape 2, çeşitli odalarda kapıları açmak için eşyaları toplamanız ve bulmacaları çözerek ilerlemeniz gereken bağımlılık yapıcı bir oyun.

Odadan kaçma oyunları bağımlısı olarak söyleyebilirim ki bugüne kadar oynadığım oyunlar içinde en kolayı buydu. O yüzden siz de bu tarzda yeniyseniz bu oyunla başlayabilirsiniz.

Doors & Rooms 2

Doors & Rooms 2, bugüne kadar karşılaştığım en iyi grafiklere sahip odadan kaçma oyunu diyebilirim. Diğerleri gibi bunda da odadan kaçmaya çalışıyorsunuz.

Bunun içinse odadaki eşyaları kullanarak ve çeşitli bulmacaları çözerek kapıyı açmaya çalışmanız gerekiyor. Oyunun boyutu biraz büyük olsa da sabırlı olup indirirseniz pişman olmayacağınıza eminim.

Oyunda odalar, barlar, garajlar ve hastaneler gibi farklı mekanlarda oynuyorsunuz ve diğerlerinden farklı olarak sesler de ipuçları olabiliyor.

Escape Story

Escape Story diğer oyunlardan çok farklı olarak kapalı bir odadan kaçma amacı gütmese de yine de kaçış oyunları kategorisine giriyor. Bu oyunun en önemli özelliği Mısır'da egzotik mekanlarda geçiyor olması.

Hep Mısır'da çeşitli gizemler çözmek istemiştim diyenler için ideal bir oyun olan Escape Story'de mini bulmacaları çözerek ilerlemeniz gerekiyor.

Oyuna sürekli olarak güncelleme geliyor ve yeni bölümler ekleniyor, böylece sıkılmadan devam edebiliyorsunuz.

Escape the Mansion

Odadan kaçış oyunları diyip de listeye hayaletli köşk oyunu almamak olmazdı. Bu yüzden biz de yine bir Gipnetix yapımı olan bu başarılı Escape the Mansion oyununu aldık.

Yine başarılı grafikleri ve kapsamlı özellikleri ile dikkat çeken farklı bir oyun olduğunu söyleyebilirim. Oyunda 200 bölüm var.

Oyuna başladığınızda sizi yönlendiren bir rehber sistemi ile takıldığınız yerlerde yardım alabileceğiniz bir ipucu sistemi de mevcut.

Escape the Prison Room

Yine kaçış oyunları deyince aklımıza ilk gelen kategorilerden birisi olan hapishaneden kaçışı dahil etmemiz gerekiyordu. Escape the Prison Room, hapishaneden kaçmaya çalıştığınız bir oyun.

Bunun için  mini bulmacaları çözmeniz ve saklı eşyaları bularak onları gerektiği şekilde kullanmanız gerekiyor ki bir sonraki bölüme geçebilin.

Yine başarılı grafiklere sahip olan ve 5 adet sizi zorlayacak odaya sahip olan oyunu ücretsiz olarak indirip oynayabilirsiniz.

Escape the Room: Limited Time

Yine odadan kaçış oyunlarının bir diğer alt kategorisi olan kısıtlı zamanda odadan kaçma oyunu olan Escape the Room: Limited Time özellikle sizi içine çeken bir hikayeye sahip olmasıyla dikkat çekiyor.

Uyanıp kendinizi göğsünüze bir bomba yerleştirilmiş bir şekilde kapalı bir odada bulsaydınız napardınız sorusunun cevabını bu oyun ile öğrenebilirsiniz.

50 adet bölüm bulunan oyunun grafikleri de gayet detaylı ve ince düşünülerek tasarlanmış diyebiliriz.

Horror Escape

Oynamak için cesaret gerektiren bir odadan kaçış oyunu arıyorsanız tam yerine geldiniz zira Horror Escape korku temalı bir odadan kaçış oyunu.

Ücretsiz olarak indirip oynayabileceğiniz bu oyunda da benzerleri gibi mini bulmacaların çözümlerine ulaşmalı, odadaki eşyaları kullanarak kapıyı açmaya çalışmalı ve bir şekilde odadan kaçmalısınız.

Akıl hastanesinden kaçmaya çalıştığınız bu oyunda aklınızı kullanmalı ve korkunç öğelere aldırmadan ilerlemelisiniz.

YORUMLAR